A Real Madrid a clásico előtt harcolt, de Barcelona alig jobb

Négy nappal később Barcelona ugyanazon arénába követi a várost, ugyanazt az eredményt keresve. Guardiola-tól Lionel Messi-ig Madrid rémálmai cuccai. Sebezhetőségük hirtelen feltáródott, volt órák mások számára is. A Sport természetesen remélte, hogy nem volt egyedül. A City rajongók alatt üveges dobozban ülő Quique Setién és a barcelonai menedzser asszisztense, Eder Sarabia dolgozott az első clásico felé. A Manchesteri város De Bruyne-nek és Jézusnak köszönhetően a Real híres győzelmét biztosítja. Olvassa tovább

< p> Végül a szálloda felé indultak. Néhány kilométerre északra a Castellana felé, a szálloda áll, ahol egykor a madridi egykori edzőpálya állt, és tornyok vannak a város felett. Itt marad Barcelona; az is ott maradt, ahol City maradt. Setiénnek és Guardiola-nak nem csak a futballfilozófiája van.A késő nyáron Setién az Egyesült Királyságban töltött időt és meglátogatta a Guardiolat, Bet 365 augusztusban a Spurs sorsolásán az Etihadon. Kedden szerdán megosztottak egy pohár bort és egy hosszú beszélgetést. Setién és Sarabia másnap délután repültek, és további betekintést kaptak az ellenfelekre.

Sok elemzést kell végezni, nem utolsósorban, mi történt Madridgal az elmúlt hónapban. Megnyerték az utóbbi öt játék egyikét. A Real Sociedad kiütötte őket a Copa del Rey-ből, és négyet ért el a Bernabéu-ban, míg a Celta elleni döntetlen és a múlt hétvégén Levante-ban lezajlott hét pont ötpontos lendületet adott, és hagyta, hogy Barcelona két pontot szabadon hagyjon. A Levante-i vereség után Zinedine Zidane azt mondta: „Ezen a héten a tétünk van a tét” – először város, majd Barcelona.A „tíosok” ideje volt – mondta Sergio Ramos: blokkok, igazi emberek. Madridnak „ökölbe kellett dobnia az íróasztalra”.

„Eljött az igazság órája” – tette hozzá Ramos, de az igazság fájdalmat okozott. Setién figyelésével a City megverte őket, és a szezon első része a tét elcsúszott. Az egészet sípoló Guardiola hatodik alkalommal nyert a Bernabéu-n. És most jön Messi. “Ha a futball vallás lenne, akkor Messi lenne a mi Istenünk” – mondta Martin Braithwaite, a Leganés vészjelzője. Madrid számára az argentin az Bet 365 antikrisztus, az a játékos, aki több kárt okozott nekik, mint bárki más. Facebook Twitter Pinterest Karim Benzema és a Real Madrid a késői célok érdekében küzdöttek. Fénykép: Leanardo Prieto / Action Plus / REX / Shutterstock

Ilyen időben is.A tavalyi idõ emléke már elcsúszott; most még inkább a fejükben van. Egy évvel ezelőtt Madrid mind a nyolc Bernabéu-napon elvesztette mindezt, szezonjuk több mint három hónappal korábban: kihúzták a kupát a Barcelona és a Bajnokok Ligája által az Ajax, elvesztették a clásico-t 1-0-val, elárusítva minden reményt a bajnokságban. Jelentős túlzás volt, amikor Marca hétfõn az emlékeit „pszichózisnak” nevezte; csütörtökre kevesebb volt.

A szilárdság és a megbízhatóság, amely a 15 bajnoki meccsen legyőzhetetlennek bizonyult a Levanteig tartásáig, egy olyan sebezhetőséget okozott, amely még inkább problémát jelent, figyelembe véve a kevés gólt. gólt szereznek: Karim Benzema 13 játékból kettővel rendelkezik, Gareth Bale három 25-ből, Luka Jovic kettő 23-ból, Vinícius három 37-ből. Eden Hazard, a Levante ellen megsérült, két hónapot fog hiányozni.Ugyanezen a napon Messi szerezte a négy pontot, és a Barcelona rajongói felfedezték, hogy a Braithwaite végül is hasznos lehet. Van valami, ami eltolódik a Real Madridban, valamilyen sebezhetőség érzése | Sid Lowe Bővebben

A Barcelona csak 16 gólt szerzett a bajnokságban. A Bernabéu, ahol Jorge Valdano szerint az ellenfelek rutinszerűen „furcsa rémülettől” szenvedtek, most olyan hely, ahol Ramos elismeri, hogy „a szurkolók nem békén vannak a játékosokkal”. Madrid ebben a szezonban a 17 otthoni játékból csak kilenc nyert.

Ez sem csak ebben a szezonban. A Barcelona nyerte meg az utolsó négy bajnoki bajnokságot, az utolsó 11 túra nyolcból minden versenyen. Ez a futás magában foglalja a 6-2, 2-0, 3-0, 3-1 és 4-0. Adjon hozzá újabb vereséget, és Madrid öt ponttal lemaradna, plusz a fej-fej rekord, 12 meccsen.Setién esetében ez valószínűleg az első klásikója, de háromszor járt a Bernabéu-ban, és nem vesztette el, és Bet 365 megnyerte az utóbbi két Betis-látogatását. keverd össze. A barcelonai lehetőséget kapnak egy potenciálisan döntő csapásra. Madridot kötelezettség terheli, Marca ezt clásico-nak nevezi, „nincs biztonsági háló”. Madrid nem veszíthet, csakúgy, mint szerdán. „Kemény éjszaka után két lehetőséget látok: gondolkodhatunk a tegnapi vereségről vagy a holnap győzelem felé való törekvésről” – írta Ramos a közösségi médiában. „Ez utóbbit választottam. A fejét és a szívét mára elmerítették a klásikóban. – Pánik a fehér házban – jelentette ki vidáman Sport.A büszkeség előtti büszkeség olyan lecke, amelyet makacsul megtagadnak a tanulástól, és az eufória még nem volt ott a tegnapelőtt. A City győzelme az optimizmus hullámát hozta létre, amelyet nem adott ki a Barcelona saját előadása, az 1-1-es döntetlen a Nápolyon. A vezetőknek még a versenytársaknál egyenletesebb problémák vannak. Nem olyan, mintha megbízhatóak lennének, és mégis alkalmazkodnak az új módszerekhez, miután 17 év alatt először dobták le az edzőt a középszezonban.Griezmann megmentette a barcelonát, miután a Mertens szintjén a Napoli pontszámot szerezte. Bővebben

Ezek régi csapatok – egy tucat több mint harmincas ember közöttük – és Barcelonában a testület és a csapat közötti megoszlás mélyen megy végbe, az intézményi válság is. “A csapat támogatta a klubot” – mondta Gerard Piqué. Most ezt megtenni nehezebb, mint valaha.Piqué a bokaprobléma ellenére fog játszani, de Jordi Alba, Sergi Roberto, Luis Suárez és Ousmane Dembélé kijönnek, így elhagyják a barcelonát 16 első csapat labdarúgójával; a második szakaszban a Napoli ellen 13. lesz. „Sajnos ez a tervezés – mondta Sergio Busquets.

Messi elismerte, hogy a Barcelona jelenleg nem elég jó ahhoz, hogy megnyerje a Bajnokok Ligáját, ahol az utóbbi 10 kieséses játék közül kettőt nyertek. Szerdán feltették a kérdést, vajon Madrid is ilyen-e. Jelenleg a kérdés sokkal közvetlen: vajon elegendőek-e a clásico megnyeréséhez? Ha a „jó” a szó. Állítólag ez a legnagyobb játék, de úgy tűnik, hogy egyik csapat sem felel meg ennek a törvénynek. Csütörtök este két rádióműsor ugyanazt a vitát folytatta.Nem: “Ki jön jobb formában a klásikóba?” de “Ki jön a rosszabb formájú klásikóba?” Valdano javasolta, hogy a vasárnapi találkozó olyan, mint egy verseny a sérült férfiak között, akik a célvonal felé sietnek.