Az Ifab az agyrázkódás-helyettesítő kísérleteket és az offside törvény „filozófiai” felülvizsgálatát tervezi

A labdarúgás jogalkotó testülete felülvizsgálja az ellentétes törvényt, amely a játék egyik legvitatottabb szabályának jelentős reformját eredményezheti.Az egész éves projekt a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség Testületének (Ifab) szombaton Belfastban megtartott éves közgyűlésén bejelentett kezdeményezések része.

Részben a VAR megjelenése ihlette, és tovább haladva azáltal, Bet365 hogy a videó-játékvezetési szabályokat a Premier Liga elfogadása óta éles figyelmet fordítottak, a kutatás célja az offside törvény továbbmozdítása a támadó játék ösztönzése felé. Wenger külsõ tervei értelmet mutatnak, de a teljes VAR megoldás Bővebben

Az Ifab a Fifa és az egyesült királyságbeli labdarúgó szövetségek képviselőiből áll, köztük a futball törvényeinek fenntartásáért és megújításáért.Az éves 134. évi közgyűlés további eredményei között szerepeltek az agyrázkódás-helyettesítő kísérletek, mivel a Tokiói Olimpia szinte biztos, hogy a tesztversenyek közé tartozik; az agyrázkódás okainak és következményeinek további kutatása a labdarúgók körében; valamint a játékvezetőknek a játékvezetőket mozgató gyakorlata csökkentése érdekében a tisztviselők döntése után. A Premier Leaguenek a következő szezon kezdetétől is várhatóan felkéri a bírókat, hogy minden szubjektív VAR-döntés esetén konzultáljanak a szurkolókkal.

A VAR számos javaslatot provokált, ami a legnagyobb Bet365 változás. a játék nemzedékekre vonatkozó szabályaiban, amelyek bizonyos váratlan hatásokat hoznak magukban, ideértve a kívülálló törvényt is.Mivel a játékosokat a korábban nem észlelhető távolságok alapján bírálták el, néhány sport befolyásos hangja – köztük a Fifa új globális labdarúgás-fejlesztési vezetője, Arsène Wenger – felszólította a törvény frissítését, mondván, hogy a támadó csak akkor van hátrányban, ha „Nappali fény” közöttük és a védő között. Ifab azt mondta, hogy most megvizsgálja ezt a javaslatot.

„A [napfénytörvényt] nagyon pozitívan fogadták, és ezért döntöttünk úgy, hogy kivizsgáljuk” – mondta Gianni Infantino, a Fifa elnöke. „A támadó labdarúgás előmozdításának filozófiájának mindig vezérelnie kell minket. Nagyon tudatában kell lennünk és óvatosnak kell lennünk a hagyományokról.Igaz, hogy itt az ideje, hogy megvizsgáljuk és megtudjuk, tudunk-e valami pozitív segítséget nyújtani a labdarúgás megtámadása és a sztrájkolók számára több gólszerzési lehetőség biztosítása érdekében.

David Elleray, a Premier League korábbi játékvezetője, aki Az Ifab műszaki igazgatója most azt mondta, hogy az offshore konzultáció a törvény minden szempontját megvizsgálja, de elsősorban azt akarja megkérdezni, hogy a játékot futtatók miért akarják szolgálni. Facebook Twitter Pinterest Balról: FA vezérigazgató, Mark Bullingham, Wales FA vezérigazgatója, Jonathan Ford, ír FA vezérigazgatója, Patrick Nelson, Fifa elnök, Gianni Infantino, és a skót FA vezérigazgatója, Ian Maxwell. Fénykép: Rob Harris / AP

“Nem szeretjük megváltoztatni a törvényeket” – mondta. „De a futball fejlődik, és néhány dolog megváltozik, mert megváltoztattuk a játék módját.A támadó törvény egyre inkább a támadó javára Bet365 halad, de most egy kicsit hátra, és a labdarúgás ezt nem akarja.

„A játékvezetők asszisztenseinek mindig azt mondják:„ Ha kétségei vannak, biztosítsd a kételkedés a támadó csapat előtt. ”Amit a VAR, de más technológiák is tettek, az eltűnik e kételkedéstől. A labdarúgás azt mondja nekünk, hogy ha két centiméteres lábad elé állsz a védő előtt, ez nem elegendő előnye annak, hogy büntessük. Nem kérdőjelezi meg azt a tényt, hogy láthatja, hanem az, hogy ha látja, akkor félre kell-e tennie.

„Itt fogunk megfelelő konzultációt folytatni. A labdarúgásnak szokása egy vonalú megoldást találni a komplex problémákra, és amikor ezekbe foglalkozol, mind meglehetősen bonyolultak.De elvileg, ha több gólunk lenne, több izgalommal rendelkeznénk, de anélkül, hogy túl sokat tennénk a támadók javára, akkor az emberek ezt szeretnék. Ez az egyensúly. ”A Fiver: iratkozzon fel, és kapja meg a napi labdarúgó-e-mailt. valószínűleg nem folytatódik a használatuk ösztönzése. “Készítettünk egy felmérést körülbelül 6000 meccsen a legfelső versenyekből, és átlagosan az volt, hogy a vélemények 75% -a megy egy oldalsó monitorra” – mondta. „Tehát minden olyan verseny, amely lényegesen 75% alatt van, egyértelműen túlmutat.Az angol helyzet…Azt hiszem, számíthat arra, hogy a következő évben változások történnek. ”

A következő évben valószínűleg kiterjedt az agyrázkódás-helyettesítők kipróbálása, különböző alternatívákkal – az ideiglenes helyettesítőktől az állandó extraig. helyettesítő a Premier League és a Fifa. Ki kell dolgozni a tárgyalásról szóló protokollt, amelyet valószínűleg az első teszt követ az olimpián.