Az oroszlánok Dél-Afrikában szenvednek, ha a Premiership döntője – Gatland – nem költözik

Az angliai csillagokat veszélyezteti, hogy kihagyjanak egy helyet a 2021-es brit és ír oroszlánok tesztoldalán Dél-Afrikában, ha a Premiership Rugby megtagadja a döntő megmozdítását, hogy egy további heti felkészülést biztosítson a túra csapatának – figyelmeztette Warren Gatland.

A 2020–21-es Premiership döntője június 26-án várható, csak egy héttel a Lions első mérkőzése előtt. Gatland két évvel ezelőtt hasonló helyzetben volt Új-Zélandon, ám a dél-afrikai turné még inkább sűrűbbé vált – öt hét alatt nyolc mérkőzés helyett tíz helyett hat – az oroszlánoknak még Betclic kevesebb ideje van felkészülni a teszt sorozatra. Warren Gatland Az oroszlánok felelőssége a 2021-es dél-afrikai turnéért Bővebben

A Pro14 megígérte, hogy átadja döntőjét, ám miközben az oroszlánok tárgyalásokat folytatnak a Premiership Rugby Limited-rel (PRL), nem született megállapodás.Gatland továbbra is reményteljes, de elismeri, hogy ha például Saracens eljut a Premiership döntőjére, olyan játékosok, mint Owen Farrell, Maro Itoje és a Vunipola testvérek, felzárkózókat fognak játszani, amikor a csapata kiválasztja. Gatland elismerte, hogy talán még döntött a teszt csapatáról, mielőtt Dél-Afrikába repült volna.

A Lions vezetőedzője azt mondta: „A legnehezebb az, Betclic hogy miként térnek vissza a döntőbe, mert az első játék talán a következő héten van. . Tehát ez korlátozott előkészítési időt biztosít. Hány lehet bevonva – lehet, hogy nyolc-tíz, talán kevesebb -, és legyünk őszinték ebben, ez hátrány. Azért jössz a csapatba, ahol a srácok már egy hete együtt voltak, és készen állnak az első játékra.Nem kétséges, hogy vannak hátrányok, ha a [döntő] ezen a napon van, és csak későn ülnek össze. A Rögbi Labdarúgás Szövetség új vezérigazgatója, Bill Sweeney úgy véli, hogy a 2020-as és 21-es szezon közötti 13 csapatos Premier Premier League tervét beindítja egy selejtező / promóciós play-off-ban. “Teljesen megértem, honnan jön [Warren]” – mondta. „Arról van szó, hogy az asztal körül beszélgetünk, és mennyire kivitelezhető az a döntő.Ez kapcsolódik a Premiership és a Bajnoki play-off rendszerről folytatott beszélgetéshez. ”A bontás: iratkozzon fel, és kapja meg a heti rögbi szakszervezeti e-mailt.

A kibővített Premiership tervei messze még nem fejeződtek be. . Magától értetődő, hogy a bajnoki kluboknak nyújtott kompenzációs ajánlatot egyhangúlag elutasították, és a javaslatot nem számították az RFU tanács pénteki ülésén történő szavazásra, ahogyan az várható volt. Ehelyett a döntés szeptemberre esedékes.

Magától értetődik, hogy a bajnoki kluboknak kevés 20 000 font összegű támogatást kínáltak klubonként – az egyik forrás szerint „szörnyű”.Úgy gondolják, hogy a legtöbb bajnoki klub Betclic elfogadja a javasolt átszervezést, ám sokkal jobb pénzügyi csomagért, valamint egy új kupaversenyért a két bajnokság között, valamint kompenzációért, ha a játékosok Premiership klubokba költöznek.