Zak Hardaker: “A szabad napok azzal járnának, hogy elvesztenék a fejem, vagy elmennék a kocsmába.”

2017. szeptember volt, és azóta sok minden történt. Hardaker a generáció egyik legtehetségesebb játékosa, 24 éves koráig három Super League címet nyert, ám 16 hónapja nem játszott, miután a hír a pozitív kokainpróbáról történt, miközben a Castlefordban játszott, néhány nappal az első Grand Final megjelenés. Sajnos nem ez az a pont, ahol a vita véget ér.

Azt mondják, hogy a történelemnek szokása van megismételni, és Hardaker tanúskodhat erről. Miután tavaly nyáron bejelentették, hogy Wigan lehetőséget ad neki, hogy újjáéledjen karrierje, letartóztatták, és 20 hónapos tilalmat kaptak a kormány mögött az alkoholfogyasztásra.Ez volt a legújabb Betclic számos olyan nagy horderejű tévedés során, amelyek árnyékot vettek életbe, ideértve a rendőrség általi támadást, és öt mérkőzéses felfüggesztést kapott a homofób visszaélés miatt.

12 órán át egy éjszakán át, amikor letartóztattak, és miután rájött, hogy nem tudok aludni, bámultam az üres fehér falakat, és azon gondolkodtam, vajon ez az-e ”- mondja Hardaker. „Wigan adott nekem egy esélyt, amit talán nem érdemeltem meg az igazságban, és engedtem őket. De világossá tették, hogy mit kell tennem a karrierem megmentése érdekében. ”

Hardaker nem elég bolond ahhoz, hogy elbocsássák a jelenlegi jelentést, tekintettel a vitatott kérdések sokaságára, amelyekbe beépítették és utoljára esélye, Betclic hogy átadták. Sokan elvárták, hogy Wigan elrontja ötéves szerződését. Ehelyett megragadtak vele.Facebook Twitter Pinterest Zak Hardaker Anglia ellen akcióban Szamoa ellen 2013 októberében.Fénykép: Gareth Copley / Getty Images

„Tényleg 50-50 volt az, ha ezen a ponton csökkentettük a veszteségeinket” – mondja Wigan rögbi igazgatója, Kris Radlinski, a Hardaker gyermekkori bálványa. „Keményen találkoztunk vele, és elmagyaráztuk, hogy van néhány akadálya annak tisztázására, hogy bebizonyítsa, hogy tartozik ebbe a klubba.”

Ez azt jelentette, hogy Hardaker végül vállalta a felelősséget a tetteiért, aminek eredményeként ő ellenőrizte magát a Sportesemény klinika tavaly ősszel. “Az alkoholfogyasztás volt az a probléma, amely 95% -ot eredményezte” – mondja Hardaker, aki alkoholistabilizáló tanfolyamon ment keresztül az RFL beérkező elnöke és az Arsenal volt ügyvédje, Tony Adams által alapított központban.

„Elértem azt a pillanatot, amikor én és a családom rájött, hogy valamit meg kell tennem az életem megváltoztatásához, nem csak a karrieremmel.Úgy gondolod, hogy mindent tudsz magadról, de ha egy ilyen helyen vagy, akkor megtanítja újraértékelni. Sokszor elnézést kértem korábban, de nem tudtam, hogyan kell kezelni, amikor a dolgok rosszra fordultak. El kellett ismernem, hogy segítségre van szükségem, ami nagy szükség volt egy 27 éves ember számára, de ezt kellett volna. ” napirend.

„Szerencsém volt, hogy felkínáltam ezt a lehetőséget, és Wigan minden nap felhívott, biztosítva, hogy jövök, ha helyesen cselekszem. Tudom, hogy az emberek küzdenek majd ezt hinni, de unatkozom, hogy ugyanazokat a hibákat követem el.Sokat tanultam magamról a Sporteccsen. ”

Az alkohollal és a magas szintű gyógyszeres kezelés felfüggesztése mellett Hardaker újabb csatát harcolt: egész életen át tartó küzdelmet a figyelemhiányos hiperaktivitási Betclic rendellenességgel, bár hangsúlyozza, hogy nem minden jogsértésének gyökere. „A férfiak mentális egészsége jelenleg nagyon aktuális, de mindig is szívesen láttam, hogy az ADHD-k privát állapotban vannak, tehát nem tűnik kifogásnak.

„ Nem kaphattam volna cukros italokat vagy édességeket. amikor fiatalabb voltam emiatt, mindenféle szokatlan dolgot el kellett csinálnom, és fontos, hogy az emberek tudják, hogy ez egy napi csata számomra -, de nem mondtam, miközben ezt tettem: . ‘2016 volt, amikor tudtam, hogy ez valódi problémává válik, de csak igyekeztem úgy tenni, mintha nem lenne ott.Időnként nehéz volt élni. ”

Miután elhagyta a klinikát, és folytatta a Wigan Hardakerrel folytatott edzést, először kezdte el a szülővárosából, Pontefract-ból való távozását. Úgy véli, hogy rehabilitációjában is döntő jelentőségű. “Ezért kellett ideje haladnunk, hogy csak a rögbire tudjunk koncentrálni” – mondja. „Otthon túl sok zavaró tényező volt ahhoz, hogy megtévesszen. Most egy olyan városban vagyok, ahol a rögbi bajnokság minden, és az emberek elvárásai óriásiak. ”

Hardaker azt mondja, hogy az alkoholt nem érintette az esti szeptember letartóztatása óta, hanem azok számára, akik követik karrierje során nehéz nem érezni, hogy ezt mind hallották már korábban.Elfogadja, hogy a pályafutása folytatódása után nehéz lesz visszanyerni a sportba vetett bizalmat, néhányan azzal érvelve, hogy már túl sok esélye volt? Találtam egy módszert a problémáim megoldására, és éhes vagyok játszani. Nincs több rossz cím, csak jó Zak Hardaker

„Őszintén elnézést kérek a tettemért és tudom, hogy további öt évbe telik, amíg nem teszek semmi hülye dolgot, és az emberek azt gondolhatják, hogy megfordultam. Az élet most egyértelműbben fegyveresnek érzi magát azzal, amit megtanultam a Sporting Chance-n. Korábban, a szabadnapokon, azon gondolkodtam, hogy mit tegyek, és ez általában azzal járna, hogy elvesztem a fejem, vagy elmennék a kocsmába.De most sokkal jobban felkészültem arra, hogy foglalkozzak vele. ”

Hardaker elismeri a fellépéseinek heves nyilvános visszahúzódást:„ Néhány megjegyzés, amelyet a közösségi médiában kapok, nagyon nehéz kezelni, és máris abbahagyta a Twitter használatát, mert brutális. ”Lehet, hogy a katalánok nem tudják megvédeni a Challenge Cup koronáját több mint 500 000 font összegű letéti vitával kapcsolatban. Bővebben

Egy dolog világos: az egykori Acélember viszketni kezd karrierjének legfrissebb zavaró fejezetének elkészítéséről. pihenni, visszatérve a rögbibe. “Megint egy cellában lennék, ha még egyszer rosszul megy” – mondja. „Nem lenne jó az az eredmény, ha a rögbi nem lenne nekem saját hibáim miatt.

„ Szeptember 25-én meghatározó pillanat volt az életemben, és a felfüggesztés során voltak olyan idők, amikor azon gondolkodtam, hogy csomagol-e. a rögbi miatt minden problémám eltűnik.De visszatérek mosolyogva az arcomon, először találtam lehetőséget a problémáim megoldására, és éhes vagyok játszani. Nincs több rossz címsor, csak jó. “Iratkozzon fel a The Recap oldalra, a szerkesztők heti e-mail címére. Szeretnénk részt venni vele ezen utazásban, és úgy gondoljuk, hogy ismét a legjobb játékosa lehet a versenynek – de most már őt és senki más mások rajtad múlik. ”

„ Mindez jó könyveld le egy napot ”- mondja Hardaker mosolyogva, amikor közeledik az óránk. Még egyszer a teljes hátralévésével a boldog helyén, talán ennek a történetnek még jó vége lehet. De csak a Hardaker írhatja a fennmaradó fejezeteket.