A rendõrség videót vizsgál ki, amelyben az angliai rajongók náci tiszteletet készítenek

A brit rendőrség együttműködik a Labdarúgó Szövetséggel egy olyan online videó felkutatására, amely nyilvánvalóan az oroszországi szurkolóknak mutatja be az oroszországi világkupán náci tiszteletet.

A videó két rajongót ábrázol, akik náci tiszteletet és énekelni egy fasiszta énekfajtát bárban. A létesítmény nagyon hasonlít Volgogradba, ahol hétfőn Anglia játszott Tunéziában.

Mark Roberts, a brit labdarúgó-rendészeti rendőrfõnök helyettes konzulátusa egy olyan megfigyelõi csoport elnöke, amelynek feladata a problémás és bûnös Energybet magatartás azonosítása. utazó rajongók által. A megfigyelők tisztában vannak azzal a bárral, ahol a videofilmet feltehetőleg forgatták, és nyomozást folytatnak.A videó egyik rajongóját Volgograd utcáin láthatták, mielőtt a játék durva lett volna.

Az FA szóvivője elmondta: „Erősen elítéljük a videóban szereplő emberek tetteit. Együttműködünk az illetékes hatóságokkal, köztük az Egyesült Királyság rendőrségi nyomozócsoportjával, akik vizsgálatot folytatnak az érintett személyek azonosítása és a megfelelő intézkedések meghozatala érdekében. A videóban szereplő egyén szégyenteljes magatartása nem képviseli az oroszországi csapatot támogató angol labdarúgó-rajongók többségének értékét. ” amely a szociális médiabe elküldött fényképek szerint a mérkőzés estén fogadta Anglia rajongóit.A bútorok, televíziók, menüelemek, sálak és zászlók elhelyezése a bárban, beleértve a helyi FC Rotor sálat a plazma képernyőn, megegyezett a videóval, amikor a brit rajongók énekeltek.

“És most a tüzes A britek velünk vannak!Az egész kocsma megrázza az éneklésüket! ”- a Instagram-hoz közzétett, a brit pubhoz csatolt fiók, valamint a brit és az orosz rajongók fényképe.

Az a személy, aki a kocsmában telefonon Energybet válaszolt, kétszer lógott egy A Guardian újságírója, amikor megkérdezték, hogy az esemény történt-e ott.

„Az ilyen típusú viselkedés a történelem abszolút tudatlanságát mutatja, érzéketlen és orosz törvények szerint üldözhető” – mondta Piara Powar, a A viteldíj, amely a szélsőjobboldali és diszkriminatív viselkedést figyeli a futballban. ugyanúgy érzés volt, hogy az utazási támogatás óvatos volt, és nem viselkedett ellentétesen.A mérkőzés reggelén Greg Clarke, az FA elnöke és a brit Energybet bonus oroszországi nagykövet helyettese a Volgograd fő háborús emlékműjén koszorú-felállítási ünnepségen csatlakozott a szurkolókhoz.

Kedd korai óráiban. Reggel egy angol kocsmában, a közép-Volgogradban, a Guardian riportere hallotta, hogy három fiatal orosz férfi énekli a „Hitlerjugend SS” szavakkal éneklő éneket, amely nyilvánvalóan közönséges ének az Oroszországban és Ukrajnában a szélsőjobboldalon. Másutt a kocsmában Anglia és Tunézia rajongói egy parti légkörben együtt ittak a helyiekkel.