Kékdarabolt: a NYC FC új képzési központja hangsúlyozza a városi kapcsolatot

A múlt héten még két darab infrastruktúra került hozzáadásra az Egyesült Államok és a kanadai táj egészére kiterjedő Major League Soccer épületek növekvő testéhez.

Nem volt kétséges, hogy melyik volt a legnevesebb – LAFC Banc of A California Stadion az ország két legmagasabb médiapiacának egyik átalakító változata, és az LA belvárosának drámai kialakításával, valamint a divatosan meredek rake-ekkel és állandósult területekkel kiegészíti az elbűvölő MLS-tágulást, hogy a bajnoki hivatal Los Angeles FC jelzi, hogy Hollywoodban az új stadion megnyitásával érkező érkezés megérkezik Tovább

Még a múlt héten megnyitott másik helyszín – New York City FC Etihad Város Labdarúgó Akadémia Orangeburg városában, nagyjából Manhattan-től 20 km-re északra – hosszú távon ugyanolyan jelentős lehet.Ami hiányzik a glamourban, ami stratégiai jelentőséggel bír, az NYC FC és a City Football Group első lépéseit képviseli, amely jelentõs fizikai bázist hoz létre az Egyesült Államokban.

Amikor New York City FC még nem volt versenyképes mérkőzések lejátszásához Manchesterbe utaztak az első szezon előtti időszakban, hogy az akkori újonnan befejezett Város Labdarúgó Akadémián tanítsanak. Az akadémiát úgy alakították ki, hogy minden pálya előrehaladást kérjen – a következő pályán mindig egy fiatal játékosnak kell lennie, hogy játsszon, egészen a mini-stadionig, ahol a tartalékok teljes kilátásban vannak az Etihad-stadionban az utcán.

Ez az elrendezés létrehozott egy kis iróniát, amely később nyilvánvalóvá vált, hiszen Patrick Vieira a Manchester City Elite Development csapatát a Jason Kreis coaching NYCFC-vel szomszédos területén tanította.Egy évvel később Kreis eltűnt, Vieira pedig New York-i coaching lesz.

De valójában ez nem volt bosszantó. Az egész akadémiát a tartalékcsapat és az első csapat öltözők közelségétől kezdve szem előtt tartották, egészen addig, amíg a főépület minden íróasztalja, a technikai személyzettől a könyvelőkig egyaránt látni fogja a futballpályát állandó emlékeztetőként arról, hogy hol kell összpontosítani az energiákat. Facebook Twitter Pinterest New York City FC Etihad Város Labdarúgó Akadémia Orangeburgban, New Yorkban.Fotó: NYCFC

És most, ahogy a NYC FC képzési központja megnyílik, nyilvánvalóvá válik, hogy ez a fókusz kiterjed arra a módra, ahogy a City Football Group azt akarja, hogy minden épülete megismerje az összes személyzetét, és amennyire A New York-i épület egy csapat képzési központjaként egy többnemzetiségű labdarúgó-szervezet előőrséül szolgál, amelynek technikai személyzete megszokta a mozgást, a készségmegosztást és a felderítést Manchester, New York, Yokohama és Melbourne között. / p>

A Jon Stemp fő infrastruktúra-tisztviselő részt vett a klub által vállalt nagyszabású építési projektekben, beleértve az Etihad visszahelyezését és a különböző akadémiai projekteket szerte a világon.A New York-i elindításakor beszélt a gyámmal a központok mögötti gondolkodásról és arról, hogyan működnek egymással kapcsolatban: úgy érzem magam, mint egy szülő, és ez a harmadik gyermekem. Manchester, majd Melbourne és most ez egy. Jon Stemp

„Szülőnek érzem magam, és ez a harmadik gyermekem. Manchester, majd Melbourne és most ez. Minden létesítmény más, de sok szempontból ugyanaz. Különböző, abban az esetben, ha mindegyikük az általa szervezett klubhoz tartozik, és a csoporton belül betöltött szerepében. elit sportolók.Obszesszív, nerdis hozzáállásunk van minden szempontból a “Hogyan tervezzük meg az épített környezetet úgy, hogy az emberi darabok jobban működik?” naponta, vagy hogy az orvosi helyiségek csendesek és elkülönültek, de még mindig kapcsolódnak az épület áramlásához. ”

Az a gondolat, hogy bár a különböző akadémiák nagyon különböző skálákon működnek, különböző célokra, a szintaxis eléggé ismerős ahhoz, hogy a Manchester-i alkalmazott egy amerikai nyári turné előtt érkezzen, és azonnal elkezdjen dolgozni a New York-i központban, tudva, hogy hol van az elrendezés ismerős logikája. / p>

Számos szempontból kevésbé emlékeztet a hagyományos sportképzési központokra, mint a technológiai cégek kiindulási pontjaira, ahol a campus egyaránt lehet egy adott szoftveralkalmazásra koncentrált, de a szülő összes általános jellemzője is. vállalat.

„Nem igazán gondoltam ezeknek a szervezeteknek a hatására” – mondja Stemp: „De ez egy jó pont.Meglátogattam az egyetemen. Megnéztük a Nike-t, és megnéztük a Google-t, és megnéztük a különböző szektorokat érintő szervezeteket, de végül még mindig arról van szó, hogy a játékosok számára helyileg koncentrált munkahelyet teremtsenek. ténylegesen létrehoz egy tervet a 21. századi labdarúgás-indításnak. Fénykép: NYCFC

Helyi, de virtuális is. Az új épület anyáinak és csavarjainak túloldalán a Stemp talán büszke az új épület technológiai szempontjaira, amelyek összekapcsolják a City Football Group egyéb elemeivel:

“Hol kerültünk csoportba és egy klub itt a virtuális kapcsolat.Jelentős infrastruktúrával rendelkezünk, amely összeköti az összes olyan játékosot, akivel szerződést kötöttünk vagy regisztráltunk az akadémiáinkban. Ezenkívül globális kutatási hálózata is van, amely világszerte több százezer játékosra néz. Itt van egy szoba, ahol megtettük a túrát az újságíróknak, és megálltam az ajtón kívül, és azt mondta: – Nem jöhetsz ide, mert itt tartják a korona ékszereket! elemzésünk és betekintésünk minden világszerte játszott játékba – elemzésünk minden edzésünkről, mint globális labdarúgó szervezet. Minden adatpont, amelyet minden játékosnál szeretne összegyűjteni.És azt kérdeztük, hogy Patrick és Claudio (Reyna, NYC FC sportigazgatója), vagy természetesen Pep tudják-e elérni ezt az információt, és kihasználnák az előnyeiket. ”

A szervezeti az elit korszerű labdarúgó klubok logikai és gondolkodási folyamatai, bár a Stemp óvatosan foglalkozik azzal, hogy túl nagy súlyt fektet arra, hogy a City Football Group egyedülálló szerkezete ténylegesen létrehoz egy tervet a 21. századi labdarúgás indulásához:

„Ha éppen most épül fel valamit a földről, mint az ipari Angliában, vagy bármi is volt az idő, ami befolyásolta és formázta a legtöbb labdarúgó klubot, még mindig sok közös téma van az idő között, és ez, és azt hiszem, Ha nem értettük, hogy mi az összetevők. És alapvetően a közösségről van szó.Olyan volt, amit az emberek tarthattak a külső munkára, a helyi szenvedély és büszkeség forrására, ami együtt hozták az embereket. Csak meg kell értenünk, hogy ez egy modern világban van, ahol az embereknek sok választásuk van az idejükre és a figyelemre. Hogyan hozhatjuk létre ezt a közösséget? A City Football Group azon kísérletei, hogy stadionot találjanak a hírnevesen nehéz New York-i ingatlanpiacon, jól dokumentáltak. A Stemp részt vett a keresésben, és megtapasztalta a város minden csalódottságát, ahol nincs négyzet hüvelyk tucatnyi versengő és látszólag összeférhetetlen állítás nélkül.De nem érzi, hogy az idő elvesztegetett:

„Sokat gondolkodunk arról, hogy a stadion tervei hogyan tükrözik, majd tájékoztatják a klub folklórját. Érdekes, hogy a világ különböző részein a stadiontervezésre és működésre gyakorolt ​​különböző kulturális hatásokat vizsgáljuk. Dél-Amerikában a stadionok nagyon különbözőek, mint például a Franciaországban látott stadionok, amelyek viszont kissé eltérnek a spanyol stadionoktól, miközben széles körben illeszkednek egy európai stadionmodellhez. Ez befolyásolja a viselkedést. Gondoljunk Kopsra a Liverpoolban és a Sheffieldben, és hogyan alakították ki a klub folklórját, és ugyanaz, mint a Boca Juniors támogatói részlegei, mondjuk Argentínában. Gyakran látom az MLS-t, mint az európai befolyások és a dél-amerikai befolyások fúzióját, oly módon, hogy egyedülállóan észak-amerikai.Tehát térdünk mélyen a stadion-elemzésre, úgyhogy reméljük, hogy a helyszínen tudunk jelentkezni. ”

Most azonban a Stemp és a co kell nézni a LAFC-t új otthonukat, és várják meg a sorukat. De mi érdekes, hogy meghallgatják őt és más CFG vezetői beszédet, az a hangsúly, hogy a klub személyzete központi szerepet és erőforrást jelent. A korona ékszerek. Senki sem vetíti alá a stadion fontosságát, mint stratégiai célt és bevételáramot, de nem is beszélt arról, hogy mindenki látszik, és véget vet a klub összes fókuszának. A kiindulópont az intézményi szakértelem, és minden más innen származik.Lehet, hogy a NYC FC még nem nyitotta meg az otthoni stadiont, a rajongói szeretnék látni, de a City Football Group amerikai induló otthona már be van állítva, és mégis alakíthatja ki az NYC FC folklórját, mint a Banc of California Stadium.

Posted in MLS