Miért ment Sting fia az új Messi kereséséhez, hogy elindítsa a City of Angels FC-t

A City of Angels FC a PJ Harrison, a St Helens-i Evertonian, és Joe Sumner, a londoni Newcastle United rajongó, két LA-barátja, akik a szórakoztatóiparban találkoztak. Harrison egy kreatív igazgató, aki Lauryn Hill-rel dolgozott, míg a Sumner zenész és alkalmazásfejlesztő.Apja Sting, így a Newcastle-hűség, és megtagadta, hogy észak-londoni felnevelés közben „felszabaduljon a Spurs-nak vagy az Arsenalnak”. > Egy kétéves folyamat után, a licenc körülbelül 20 000 dolláros kifizetésével, plusz bajnoki díjakkal, számtalan találkozóval a potenciális befektetőkkel, szponzorokkal, stadiontulajdonosokkal és edzőkkel, a legfrissebb csapat büszke és merész tulajdonosai a negyedik osztályban az amerikai futballpiramis.

„A zene most egy trükkös világ, így mindig a következő nagy ötletről beszéltünk, amikor Newcastle-t vagy Evertont figyelte a pubban” – mondja Sumner. „PJ elkezdett beszélni az emberekkel az amerikai futballpályán, és megkezdtük a saját klubunk indításának lehetőségét.Mindegyik permutáción keresztül végiggondoltuk, és végül megtalálta a lábainkat a létrán. Megnéztük az USL-t, a NASL-t, de úgy döntöttünk, hogy az NPSL pontosan az, amire szükségünk van. Egy klubot akarunk indítani a földről, győződjön meg róla, hogy valódi, és hogy a rajongók és a játékosok egyaránt fontosak. Az MLS nagyon jól működött és professzionális, de az Egyesült Államok többi része olyan, mint a vadnyugat a labdarúgás tekintetében. hosszú távon, és az Angyalok városának utazási költségeit a délnyugati konferencia versenyei fedezik, de a potenciális megtérülés aránytalanul magas. Harrison elmagyarázza: „Az NPSL olyan csapatokkal rendelkezik, amelyek 250 és 7,500 közötti tömegeket vonzanak, egyes esetekben magasabbak.Hatalmas variancia van, de nincs semmi, ami megakadályozná, hogy egy nagy klubot építsen be az egyes divíziókba.

A Detroit City 7500 embert kap. Úgy éreztük, hogy az NPSL-hez való csatlakozásra vonatkozó, sokkal kisebb befektetés esetében, és ahelyett, hogy milliókat helyeznének egy MLS-franchise-ba, a pénz egy csapatba és az ifjúsági fejlődésbe kerülhet, és olyan magasnak tűnhetünk, mint amennyire tudtunk. a második és harmadik körzetben. ”

A San Fernando-völgy az Angyalok városának otthona lett, és a helyszín döntő.LA-nak 2018-ra két MLS-klubnak kell lennie, amikor a Carsonban található Galaxy-t Los Angeles FC belépett a belvárosba. „Nyugati oldalon élek, és két órás autóútra lehet jutni Carsonhoz” – mondja Sumner. „Egy szerdai este játékra lehetetlen.” Ez elhagyja a völgyet, otthont ad 1,8 millió embernek, és hatalmas piacot kínál a potenciális támogatóknak és játékosoknak. Harrison és Sumner meggyőződése, hogy az MLS és a többi bajnokság által elért összes lépés esetében az Egyesült Államokban a játéknak még mindig ki kell használnia a forrásait, és világos útvonalat kell létrehoznia a helyi és a profi játék között.A létesítmények gyakran jobbak, mint a hasonló méretű európai városoké, de az amerikai klubok küzdenek azzal, hogy a fanatikus támogatást és a britek közötti kapcsolatokat generálják, részben azért, mert a munkásosztályú gyerekeket a karrierjükből kiértékelik a kezdetektől fogva.

Sumner azt mondja: „Úgy gondoljuk, hogy hatalmas mennyiségű kiaknázatlan potenciál van a városban. Hét éve élek LA-ban, és hatalmas változást tapasztaltam a futball észlelésében. Az érdeklődés sokkal szélesebb körben elterjedt, de a kultúra olyan igazi klubokra koldul, amelyek szinte egy olyan vallási szurkolattal vonzhatják a rajongókat, mint Európában. A klubkultúra itt egy kicsit kényszeríthető, a csapatok csak egy másik városba költöznek és költöznek. Soha nem fogom megérteni.Azt akarjuk, hogy klubunk olyan legyen, amit az emberek érzelmileg fektetnek be, ahol azonnali pánikérzetük van, amikor Newcastle-t nézek. Rayo OKC-vel, a La Liga klub az amerikai futballgyűrűben kalapot dob.

„Több millió tehetséges sportoló van az Egyesült Államokban és rengeteg kiváló lehetőség, de a futball kulturálisan más, mint Angliában. Ez inkább luxus, tanórán kívüli sport, ahol a szülők nyári táborokba küldik a gyerekeiket.

„A Liverpoolban, az Evertonban vagy a Newcastle-on keresztül jött munkásosztályú gyerekek nem kapnak ugyanezt a lehetőséget itt. A kosárlabdában és a baseballban van egy útvonal a helyi és a professzionális játék között, de a labdarúgást valamiféle szeretőnek tekintik. El akarjuk venni ezt a korlátot.Ott kell lennie egy amerikai Messi-nek, és őrült, ha úgy gondolja, hogy a klubok hiányoznak, ha olyan tehetségeket fedeznek fel, mint a gyerekek.

Harrison hozzáteszi: „Nem fogunk felszámolni. Kísérleteket fogunk tartani, hozzáférhetővé fogjuk tenni, segítséget fogunk nyújtani a közlekedéshez, ha képesek vagyunk, és a lehető legátfogóbbvá teszjük. Kísértés, ha havonta 180 dollárt számolunk fel a gyerekeknek, hogy az ifjúsági csapatoddal edzenek, ahogyan más klubok is, de hosszú távon, ha egy játékosot Európába akarunk költözni, ez egy rövidlátó megközelítés, nem pedig a futball. rólunk szólunk.

„Végül olyan játékosokat szeretnénk találni, akik az amerikai nemzeti csapatban, a mexikói válogatottban vagy Európában játszhatnak, és úgy gondoljuk, hogy ez teljesen életképes a megfelelő edzéssel és a játékosok azonosításával.A lakosság méretével és a környéken található létesítményekkel kapcsolatban miért nem tudtunk egy bizonyos Premier League-játékosot egy bizonyos időpontban kimutatni? Ez egy hatalmas motiváció számunkra. ”

A pár vonzotta a befektetőket, és tárgyalásokat folytat egy meglévő stadion bérbeadásáról a völgyben.Ők is tárgyalásokat folytattak a magas rangú korábbi játékosokkal a labdarúgó szerepvezetőjéről.

De, ahogy Harrison elismeri: „Néhány gondolataink baloldaliabbak, mint a hagyományos futballmodellek.” Helyi az utcai művész közeledett a várost tükröző klubbajnoksághoz, a társ-alapítóknak megfelelően egy azonosítható LA-márka létrehozására törekszik, míg a szórakoztató kapcsolatok segítenek a mérkőzésnap „mini-fesztivál-élménynek” lenni. / p>

Harrison azt mondja: „Olyan csapatot akarunk építeni, amely a közösséggel dolgozik, ami sikeres és érdekes. Bizonyos értelemben ez egyfajta művészeti projekt, és az NPSL megadja a rugalmasságot ehhez. Fernando Valley közösség.Nem veszik jelentős kockázatot? „A kockázat a szórakoztató rész” – mondja Harrison. – Meg tudnánk mutatni ott, és csak én és Joe leszek az állványokban. Ez lehetséges, de csak az első játék előtt tudjuk. Ez egy kicsit ijesztő, de izgalmas is. Az NPSL lehetővé teszi, hogy építsenek egy ökológiai klubot, és ezt megtehetjük, ha ezer ember jelenik meg és vesz részt. A játékosfejlesztés szempontjából reméljük, hogy ez egy 10 éves projekt lesz. Liga – multimillionaires, milliárdosok. Az NPSL általános költségei nagyon alacsonyak, így a pénzügyi kockázat számunkra áll. Az igazi kockázat az, ha egy éven belül teljesen felcsavarjuk. Nem pumpálunk több millió dollárt, és reméljük, hogy botlik.Mi gazdaságosak vagyunk, és gondoskodunk róla, hogy működik és a klub nő. A kockázat egy év végén hülye, de nagyon szórakoztató lesz. Készülünk. A nagyobb pénzügyi kockázatok magasabbak a bajnokságoknál.

„Az MLS egy nagyszerű szakmai bajnokság, amely sokat tett az Egyesült Államok számára, de a helyi emberekből jönünk, és szervesen építünk egy klubot. Nem kell messzire esni. Készülünk. A nagyobb pénzügyi kockázatok magasabbak a bajnokságokon. ”Hogyan hozhat létre egy klubot a Nemzeti Premier Foci Ligában?

PJ Harrison, a City of Angels FC társalapítója felvázolja a lépéseket egy labdarúgó-klub a Nemzeti Premier Soccer League-ben…

A többi lépés előttünk…

Posted in MLS