A dél-szudáni ausztrálok és Andrew Gaze elítélik a kosárlabda rendezvény „hátrányos” irányítását

A Summer Slam kosárlabda bajnokság tizenöt éve vonzza a legtehetségesebb fiatal atlétákat Ausztrália egész területéről. Ugyanez volt a jelenlegi NBL-játékosoknak, Deng Dengnek és Majok Majoknak.

De kedden a szervezők azt mondták, hogy kénytelenek voltak visszavonni a versenyt. Egy nyilatkozatban azt mondták, hogy a folyamatos médiaszemlélet az „afrikai bandákról” túlságosan megnehezítette a helyszín megkeresését Melbourne-ben. “- mondta a Guardian Australia-nak Emmanuel Acouth, a Savannah Pride résztvevő klubjának társalapítója. Sajnos fizetjük a cselekedeteik következményeit…Csak egy kisebbség a csoportunkban.Nem képviselnek minket. ” A szudáni közösség vezetõi szerint. Facebook Twitter Pinterest Dél-szudáni ausztrál ügyvéd, Maker Mayek szerint a nyári Slam kosárlabda bajnokság visszavonása “megrontja az elmét”. Fénykép: Mayek készítő Maker Mayek, a dél-szudáni-ausztrál ügyvéd. „Összehozza a dél-szudáni.Nincs olyan fontos esemény, mint ez. ”

Az utóbbi években a verseny negatív nyilvánossággal szembesült. Tavaly decemberben egy Airbnb ingatlant dobtak el Melbourne nyugati külvárosában egy házpartin, amelyet azon emberek rendeztek, akik részt vettek az adott év Nyári Slamján. Ez arra késztette a helyi polgármestert, hogy azt mondja, hogy a lakosság panasza miatt az eseményt nem ugyanazon a Werribee stadionon tartják.A 2015-ös rendezvényt egy verekedés fékezte meg a Frankston kosárlabda stadion parkolójában, ami szúrt sebeket hagyott az embernek. , egy másik kosárlabda bajnokság, a Nemzeti Klasszikus, nem haladt tovább.

A szervezők akkor vonakodtak kritizálni a helyszíneket, ám kedden végül felszólaltak.

„A stadion menedzserei félnek rendezvényünk házigazdája miatt az afrikai bandák története miatt, amelyeket látnak a hírekben ”- nyilatkozta a Dél-Szudáni Ausztrál Nemzeti Kosárlabda Szövetség. „Néhány partnerszervezetünknek a kialakult félelem miatt aggályai vannak az eseményünkkel kapcsolatban is.

„ A közösség néhány tinédzser cselekedetét tisztességtelen módon használják a túlnyomó többség sztereotípiájához. Andrew Gaze, az ausztrál kosárlabda legenda és a jelenlegi Sydney Kings edző azt mondta, hogy a stadionok álláspontja „nagyon ártalmas”.

Reményteljes volt. „A józan ész fog érvényesülni”, és a verseny folytatódni fog.

„Ami azt mondták nekem, hogy a problémájuk az, hogy sztereotípiák vagy előítélettel jellemezhető nézetek miatt hozzáférnek a helyszínhez, ami történhet, és a verseny megrendezésének veszélyei ”- mondta Gaze, aki két dél-szudáni ausztrál, Deng Deng és Deng Acouth edzője, mondta a Guardian Australia-nak. „[Ez] rendkívülinek hangzik, és szinte nehéz elhinni.”

Szerdán a Bendigo stadion felajánlotta a rendezvény házigazdáját.Ben Harvey, a sport vezérigazgatója azt mondta a Bendigo Advertisernek, hogy nyitott lesz a vita tárgyáira a versenyek helyszínének rendezéséről. A stadion vezetői félnek a rendezvényektől az afrikai bandák története miatt, amelyeket a hírekben látnak. Dél-Szudáni Ausztrál Nemzeti Kosárlabda Szövetség

A játékosok számára a lemondás pusztító volt – mondta Acouth, aki a játékosokat a 12 és 20 éves korában Blacktownban, Sydney-ben. “Amikor meghallották a hírt, nem tudták megérteni, hogy valakinek más tettei miként tönkretehetnek valamit [amikor nekik] semmi köze sincs ehhez.

” Ők [a stadionok] igazságtalanságot követnek el a sport országunk.Ezek a gyerekek az ausztrál kosárlabda jövője. ”

A kosárlabda Victoria egy nyilatkozatában kijelentette, hogy a helyszínek korlátozásokat vezettek be az eseményre, melyeket„ alig igényelnek más viktoriánus kosárlabda versenyekre és ritkán követelnek meg az egész sportolás során. közösség ”.

Ez magában foglalta a környező lakosok értesítését az eseményről, a buszjárat fizetését, az összes résztvevő buszjáratát, és csak a nap folyamán játszott játékot, egy félnapos nagydöntőn.

Karen Pearce, a Basketball Victoria tisztviselője szerint a helyszín biztosított, ám a szövetség úgy döntött, hogy megszünteti az eseményt.

„Úgy gondolom, hogy volt néhány előírás, amelyet bevezettek. a helyi tanácsok által – amit meg kellett volna tennünk, és meg is tettük volna -, de azt hiszem, hogy végül is kicsit túl nehéz lesz ”- mondta Pearce a Melbourne 3AW rádióállomásának.Facebook Twitter Pinterest Andrew Gaze, a képen bemutatott Sydney Kings-edző, azt állítja, hogy reméli, hogy „a józan ész fogja érvényesülni”, és a Summer Slam kosárlabda verseny tovább halad. Fénykép: Craig Golding / AAP

Jenny McMahon, a Wyndham tanács ügyvezetõ vezérigazgatója, amely a 2017-es Nyári Slamot otthont adta, azt mondta, hogy hivatalosan nem hívták fel a verseny megtartására.McMahon szerint a szervezők, a tanács és a rendezvény „megállapította”, hogy az esemény kikerült a Werribee-i Eagle-stadionról. A baj akkor történt, amikor maga a verseny befejeződött.

„Közösségként kötelességünk gondoskodni arról, hogy mindenkinek legyen esélye kiaknázni potenciálját.” A szudáni ausztrál Nemzeti Kosárlabda Szövetséggel kapcsolatba léptek a véleménynyilvánítás céljából. több, mint sport ”.

„ Tudok magamnak beszélni.Fiatalon részt vettem, és ez megmutatta nekem az irányt. Nem volt időm mindenféle antiszociális dolgot csinálni, mert kosárlabdáztam. ”

Posted in NBL