Luis Suárez elfogadja Szaúd-Arábia ajándékát, amelyben Uruguayot eljuttatja az elmúlt tizenhat éveshez

Luis Suárez jelölte meg a 100. nemzetközi sapkáját azáltal, hogy Uruguay-t bejuttatta a világkupának a tizenkettedikbe, miután részesült néhány gyenge kapusban, hogy 1-0-os győzelemmel szüntesse meg Szaúd-Arábiát.

A barcelonai határőr becsapta A játék egyetlen gólja az első félidőben, miután a szaúdi kapus, Mohammed al-Owais nem tudott egy ököllel lökni a labdát a sarokból.A cél Uruguay-ot második helyezettvé tette az A csoportban, maximálisan hat ponttal, és biztosította a kvalifikációt a kiesési szakaszhoz, mivel Szaúd-Arábiának, aki 1994-es debütálása óta nem nyert világkupát, még nem kell pontot szereznie.

Suárez célja semmiképpen nem volt karrierjének legszebb, de elegendő volt a három pont biztosításához. “Csak annyit akartunk nyerni és kvalifikálni a következő fordulóra” – mondta. „A mai újabb demonstráció volt, hogy olyan nehéz megnyerni a játékot a világkupán.Ez a világbajnokság bizonyítja, hogy a legfontosabb az eredmény, és nagyon büszkék vagyunk arra, hogy harmadik alkalommal egymás után elértük az utolsó 16-at. ”Cristiano Ronaldo ismét csapást jelent Portugália felé, hogy Marokkót küldje tovább.

< p> Legalább Suárez, aki elmulasztott három jó lehetőséget Uruguay Egyiptom elleni megnyitó győzelmében, a legjobban teljesítette 52. nemzetközi célját.És ez a verseny már sokkal jobbnak bizonyult, mint négy évvel ezelőtt, amikor megharapta Giorgio Chiellini-t, haza küldték, és négy hónapra betiltották a labdarúgáshoz kapcsolódó összes tevékenységbe.

Az Urugvaja-védő, Diego Godín beszélt a verseny előtt arról, hogyan érezte a csapat, hogy Suárez-t „kutyaként kirúgták”, és sokkal jobban szerették volna tenni, mint Brazíliában, amikor Kolumbiában az utóbbi 16-ban kiütötte őket.

jó helyzetben van erre a csoport képesítésével egy játékmaradással. Facebook Twitter Pinterest Suárez szereti a játék egyetlen gólt, miután a szaúd-arábiai kapus, Mohammed al-Owais a labdát az ösvényébe öntötte. Fénykép: Marcos Brindicci / Reuters

Az uruguayi edző, Óscar Tabárez azt mondta: „Soha nem gondoltuk, hogy könnyű lesz.Ez a világkupája, és minden csapat erős. Az Oroszország elleni játék most nagyon fontos próba, hogy javulást lehessen látni a csapatban. ”

Arra kérdezve, hogy Suárez milyen teljesítményt mutatott, miután az előretörő egyiptomi ellen rosszul mutatták be, azt mondta:„ Ma Suárez jobb volt mint az első játékban. Dolgozott a csapatnál, kitűzte a célt, és olyan játékos, aki a munka etikájában nagyon nagylelkű a csapattal.Feltételezi azt a nyomást, amellyel állandóan él, és ez másképp teszi őt. ” time.Luis Suarez

Szaúd-Arábiában, aki kis félelmet szenvedett el, amikor egy repülőgép motorja hétfőn Rostovba történő leszállás előtt tüzet gyújtott, most már nem sikerült gólt szereznie az elmúlt négy világkupán. Az oroszországi kezdeti 5-0-os bontás után a bajnokság kezdő játékában jobban teljesítettek, ám végül fogatlannak bizonyultak.

Az Uruguay-i Edinson Cavani számos esélyt vesztett, köztük egyet a 14. percben, amikor félig röplabdázott a bár felett.A stadion azonban a 23. percben merült fel az életre, amikor egy jelöletlen Suárez szögletből egy védtelen hálóba csapott be egy szögletből, miután Owais kijött, de félreértette az ugrását, és nem érte el a labdát. Suárez most három egymást követő világkupán szerez gólt.

A szaúdok tovább mozgatták a labdát, ám alig fenyegetett egy tipikusan uruguayi védekezésre. A második félidő még scrappier volt, Szaúd-Arábiával pedig korlátozott volt az ellenfelek bajba juttatása, akik szívesen megtartották szűk előnyeiket.