Marco Silva segít az Evertonnak újból felfedezni támadó ambícióikat

A 40 millió font nyári Richarlison aláírása kivételével Everton legyőzte Southamptonot egy olyan csapattal, amely a Sam Allardyce alatt szerepelt a tavalyi szezonban. Pontosabban, ez egy olyan csapat volt, amelyben két, Allardyce, öt Ronald Koeman, egyet Roberto Martínez és kettő, David Moyes által aláírt játékos vett részt.Jürgen Klopp örömmel látta el a „élesebb és illeszkedőbb” Roberto Firmino játékot. Bővebben

Egy olyan csapat volt, amelyet a túlélés alapjaiban edzett Silva elődje, aki rövid Everton hivatali ideje alatt ragaszkodott ahhoz, hogy a pozitív változás a jobb toborzástól függ. Ha az új érkezők, Yerry Mina, Lucas Digne és André Gomes illeszkednének Mark Hughes oldalához, vagy pedig Bernard és Kurt Zouma illeszkednének egymáshoz, az Everton valószínűleg felismerhetetlen volt a tavalyi szezon óta a portugál edző otthoni debütálása során.Az, hogy felismerhetetlenek voltak, megközelítésükben, ha nem személyzetükben, tükrözte a aprólékos figyelmet a részletekre, a kemény graftra és a pszichológiai munkára, amelyet Silva megtett az érkezése óta. És a játékosok hajlandók belevásárolni.

„Tudtam, hogy a várakozások magasak voltak, amikor beléptem, mert számomra ez normális egy nagy klubban” – mondta Silva, aki a veretlen kezdés fenntartására törekszik. szombaton Bournemouth-ban. „Tudjuk, amit a szurkolók is elvárnak, tehát úgy kell felkészülnünk, mint mi, és készen kell állnunk a csapatra. A játékosok már az első naptól megismerik az ötletem. Fontos nem csak a rajongóink számára, hanem nekem is, hogy először jól teljesítsünk, és arra késztessük játékosunkat, hogy ne csak magas szinten versenyezzenek, hanem élvezzék azt is, amit csinálnak.Természetesen a végén a legfontosabb, hogy 100% -kal próbáljuk meg az eredményt elérni, ami normális egy nagy klubban. ” meccsek, még akkor is, ha az Everton 10 főre csökkent, 40 perc után a nyitónapon a Wolverhampton Wanderersnél. A finomabb változásoknak szintén volt hatása. Morgan Schneiderlinet a saját szurkolók a múlt szezonban a saját tehetségeinek köszönhették, és ezen a nyáron kezdték újra.Silva egyébként meggyőzte őt, hangsúlyozva a középpályás fontosságát, és Schneiderlin válasza bizonyságot tesz arra, hogy a Bournemouthban a sérülés miatt hiányzott visszaesés. “Nagyon jól kezdte nekünk” – mondta a menedzser. „Vissza kellett szereznie a bizalmát.” Facebook Twitter Pinterest Gylfi Sigurdsson elmondta, amit Marco Silva elvárt tőle, és már el is szállítja. Fénykép: Peter Byrne / PA Images

Ugyanez vonatkozik Gylfi Sigurdssonra a nehéz első szezon után, mint az Everton 45 millió font értékű felvételi aláírása, amikor a bal oldalon rendszeresen játszottak. Silva azt mondta: „Világos voltam vele, mint mindenkivel. Megmutatjuk nekik, mit várunk el, mi lesz a szerepe.Mondtam neki, hogy hiszek benne és annak minőségében, és akkor a te dolga volt, hogy igazolja minőségét, és megérdemli a XI. Később a világbajnokság miatt kezdte az előszezonot, de mindent megad, és minden nap felkészíti a testét és a testét nagy intenzitású játékra. p> „Nem akarok beszélni a tavalyi szerepéről, róla vagy a többi szereplőről. Nem nekem kell arról beszélnem, hogy mi történt velük a tavalyi szezonban, de arról is beszélhetek, amit Gylfi csinál most. Az első mérkőzésben szerencsétlen volt, mert tíz játékossal kellett játszanunk, és úgy döntöttem, hogy leveszem őt. De a múlt héten nagyon jól játszott és nagyon keményen dolgozott.Tudom, hogy kész különféle pozíciókban játszani, mert elmondta, de van egy ötletem arról, hogy hol lehetne jobb módon fellépni. Azt hiszem, élvezi [tovább játszik a 10-es számú mezőn], mert azt is mondta nekem. ” Southampton, egy olyan éles rutin, amelyet Silva játékosai gyakoroltak az előző nap. Újabb indulás. Allardyce hírneve magában foglalhatja a jól fúrt sorozatdarabokat is, ám az Everton mindössze hat gólt szerezett ebből a forrásból az előző szezonban. Csak Brighton és Huddersfield szerzett kevesebbet. Bournemouth 16, a Premier League-ben a legtöbb gólt szerzett.A közelmúltban az Evertonnal szembeni ellentétük meghaladja a vezetői stabilitást.

“A részletek megváltoztatják a mai futball futóját” – mondta Silva. „Ez a folyamatunk része. Minden héten nagyon keményen dolgozunk ezzel, védekező és támadó készlettel, és rutinunkkal is. Amikor valami történik, mint például a Southampton játékban, és amikor észrevesz valamit, és a játékosok át tudják vinni azt az edzőpályáról a mérkőzés helyzetébe, akkor ez nagyon fontos számunkra.

„Bournemouth jó beállítással rendelkezik darabok, de ez az a dolog, amelyen az első naptól kezdve dolgozunk, nem csak ezen a héten. A labdarúgásban gyakran egy játék kiegyensúlyozott, és egy apró részlet teszi a különbséget a győzelem és a veszteség között. Megpróbáljuk megtalálni a részletet, amely megváltoztatja nekünk. ”Everton reméli, hogy ugyanezt mondja Silva-ról.