Pep Guardiola szerint a Manchester City játékosai “nem a legjobb állapotban”

“Még nem vagyunk teljesen alkalmasak, nem vagyunk távol, de még mindig több időre van szükségünk a regenerációhoz” – mondta a városvezető. „Mi nem csináltunk előszezont, akkor a Community Shield játékot játszottuk. Sok héten próbáltunk üzenetet küldeni az erőről és a taktikáról, mert nem vagyunk a legjobb állapotban. A játékosok izomproblémákkal panaszkodnak – ezért Claudio [Bravo] és Kevin [De Bruyne] előtt. Fernandinho az utolsó meccs után nagy problémákkal küzdött.Remélhetőleg a nemzetközi szünet után jobbak leszünk. ”Utazás a memória sávon keresztül a Maine Roadon és a Filbert utcán | Scott Murray Bővebben

De Bruyne térd sérülése miatt három hónapon keresztül Guardiola hasonló időtartamra elvesztette a 2. számú kapusát, amikor Bravo edzett egy achilles-inak, és arra kényszerítette a klubot, hogy emlékezzen a 19 évesre. – Aro Muric kölcsön a NAC Breda kölcsönéből. Guardiola megerősítette, hogy új kapust hozott volna be, ha a szabályok megengedik, de Bravo megsérült, mivel az átigazolási ablak bezárása után megsérült. “A szabályok szabályok, tehát elfogadták, hogy nem tudunk új kapust aláírni” – mondta. “De talán az egyesületnek gondolkodnia kellene erről a helyzetről.A kapusőrzés speciális pozíció – általában nem vesz túl sok tartalékot. ”

Guardiola azt állította, hogy De Bruyne sérülését a világbajnokság utáni fáradtság okozta, bár magyarázta Bravo, aki nem volt oroszországi ügye. őrült balesetet szenvedett. “A Huddersfield meccs utáni napon gyakorlati mérkőzést játszottunk” – mondta. „Claudio nem kapott lövést az első 15 vagy 20 percben, majd amikor a labdát a helyéről kigurította, érezte, hogy a bokája bepattan.Csak szerencsét jelent, néha ezek a dolgok történnek, de most már megvan a lehetőségeink, elég boldogok vagyok. ”

David Silva elismerte, hogy nehéz lehet a múlt szezonban szinte tökéletes szabványok megismételése. “Úgy gondolom, hogy valami ilyen életben csak egyszer fordulhat elő, de meg kell próbálnunk” – mondta a középpályás. „Az egymást követő címek megpróbálása a következő kihívásunk, de a többi csapat megerősödött, így nehézbb lehet. A tavalyi szezonban voltak olyan pillanatok, amikor az ideális játékot játszottuk: rengeteg gól, magas a labdabirtoklás százaléka, kevés esélyt adtak be. Szerintem ez manapság nagyon szokatlan a futballban. ”