A sokféleséges rajongó zóna zárva tartva St. Petersburgban

A világbajnokságon a labdarúgás sokféleségének megünneplésére szánt „biztonságos helyet” több napig nem sikerült megnyitni, miután a szervezők gyanúsították a hivatalos nyomást.

Az éjszaka a megnyitást megelőzően a ventilátorzóna szélén lévő helyszínt bérlő cég hirtelen kihúzta és elmondta az aktivistáknak, hogy nem fognak szívesen látni. villamos energiát, és nem adott magyarázatot ”- mondta Elena Belokurova, egy szentpétervári aktivista, aki egy csésze az embereknek nevezett csoportnak szól, azzal a céllal, hogy segítse a világbajnokságot az orosz sportfogadás társadalom minden rétegének. Facebook Twitter Pinterest Marokkó támogatója az Állami Ermitázs Múzeum előtt Szentpéterváron.Fénykép: Etienne Laurent / EPA

A Piara Powar, a viteldíjhálózat ügyvezető igazgatója szerint a moszkvai és st. az oroszországi helyzet és a rasszista énekek vagy események lehetősége a világbajnokságon. „Ez nem provokáció, és a tartalom nem ütközik törvénybe” – mondta Powar, akinek a hálózata támogatja a labdarúgás sokféleségét.

A „biztonságos helyekre” tervezett helyszínek, ahol mindenki szívesen látná a labdarúgást, a nők, az etnikai kisebbségek és a menekültek labdarúgásban elért eredményeit népszerűsítő hirdetőtáblák.A labdarúgó és a jogokkal kapcsolatos kérdésekről számos vitát és vitát terveztek. Világbajnokság, melegjogi visszaélések és háborús bűncselekmények – ez egy csúnya keverék További információ

Moszkvában a csütörtök nyitása részt vett az orosz kormány és a Fifa képviselői, de a ház nem nyílt meg Szentpéterváron, ahol a helyi hatóságok hagyományosan keményebben vezettek az LMBT-szervezetekre és más emberi jogi kérdésekre. Az aktivisták csak most mennek sportfogadás nyilvánosságra, miután több napig megpróbálták magántanulni, de még a Fifa tisztviselői nyomása sem tudta segíteni a helyszín megnyitását.Az aktivisták szombat este egy új helyszínen tervezték megnyitni.

Powar azt mondta, hogy a csoportnak nem kétséges, hogy a Diversity House bezárása “olyan politikai támadás volt, amely megmutatja, hogy az emberi jogokról szóló viták erőteljes konzervatív politikai erők Oroszországban ”. Powar elmondta, hogy nincs közvetlen bizonyíték arra, hogy a helyszín bezárása a hatóságoktól származik, de rámutatott arra, hogy a “kényelmetlen” szervezetek hosszú története zárult vagy megfulladt a törvényes ürügyeken Oroszországban és különösen Szentpéterváron.Azt is elmondta, hogy még a Fifa beavatkozása sem volt hatással.

„A sokszínűség házának… lezárásának módja ismerős a szentpétervári szervezetek számára, és ezt a módszert ismerik el, a városi hatóságok leállították azokat a tevékenységeket, amelyek nem felelnek meg a politikai kilátásoknak ”- tette hozzá Powar.

Azt mondta, hogy Moszkvában és Szentpéterváron a rendőrség és a helyi hatóságok tájékoztatták a sokféleségű házak helyszínéről és tevékenységéről. „Biztonsági biztosítékokat kerestünk és adtunk meg állami és helyi rendőrségi szinten” – mondta. – Alig érzi magát Moszkvának. Az emberek mosolyognak ”Tovább

Eddig nem volt nagyobb esemény a világbajnokságon, ahol a rajongók meleg időjárást és számos orosz városban játszanak.Szombaton Anglia rajongói továbbra is közúti, vasúti és légi úton érkeztek Volgogradban, mielőtt a csapat megnyitotta a játékot Tunéziával hétfőn. A támogatók sportfogadás azonban kevesebb számban voltak, mint a korábbi nagyobb versenyeken, hiszen mindhárom csoportjához mindössze 2000 jegy került értékesítésre.

A kisebb számú utazó rajongó a korábbi versenyekhez képest észrevehető volt a Volga folyó partján, a város rajongó zónájában, látványos hátterével, ahol csak egy maroknyi Anglia ing látható. Martin Barnes, a Cornwall-parton található luxuslakások építője úgy véli, hogy „rémisztő” történeteként néhány ember elhagyta Oroszország látogatását.Anglia rajongói rossz hírnettel jönnek ide, és azt akarom, hogy az orosz emberek jól érezzék magunkatMartin Barnes

A rossz jegyértékesítés az orosz és a nyugati kapcsolatok romlásának és a korábbi kém Sergei Skripal mérgezésének tulajdonítható. Sailsburyben. De az orosz és angol szurkolók közötti erőszak Marseille-ben, amely megfertőzte az Euro 2016-t, bizonyos elgondolások is voltak.

„Azt hiszem, szégyen” – mondta Barnes -, mert csak jó tapasztalataink vannak. Egy epikus, 30 órás utazásunk volt itt, amely Isztambulba és Krasnodarba érkezett. Amikor 8-kor érkeztünk Volgogradi repülőtérre, kimerültek és küzdöttünk, hogy megtaláljuk az utat. Két szép orosz srác, akik éppen befejezték az éjszakai műszakot a repülőtéren, segítettek nekünk a megfelelő buszokra jutni, és megérkeztük őket reggelire, amikor megérkeztünk.Anglia rajongói rossz hírnettel jönnek ide, és azt akarom tenni, amit kevesen tudok, hogy az orosz emberek jól érzik magunkat. – hozzátette -, de azt hiszem, ha Angliából kiütötték volna, akkor a legvalószínűbb, ha látni fogod ezeket a néhány bajkeverőt.