Az Everton legnagyobb részvényese, Farhad Moshiri 68,6% -ra növeli a klub részesedését a klubban

Az Everton legnagyobb részvényese és befektetője, a monacói székhelyű Farhad Moshiri 50% feletti részesedést szerzett a klubban a részvények további 18,7% -ának megvásárlásával.

egy klub nyilatkozatában megerősítette, hogy az iráni születésű Moshiri vállalta, hogy meghosszabbítja részesedését, amelyet a Man-szigetén bejegyzett Blue Heaven Holdings társaságán keresztül tartanak, amikor 2016. márciusában először vásárolta meg a klub 49,9% -át. a Man-szigeten azt mutatta, hogy az Everton három fennmaradó jelentős részvényese, az elnök Bill Kenwright, az igazgató Jon Woods és a hosszú távú részvényes Arthur Abercromby megállapodtak abban, Bet365 hogy további részvényeket eladnak a Moshiri számára.A klub szerint a Moshiri további részvények vásárlását várja el, és a jövőben júliusig 75% feletti részesedést szerez, amely a döntéshozatal ellenőrzésének küszöbét jelenti. A Pickford játékosa elismeri labdarúgó képességének korlátait. Bővebben

A klub nyilatkozata szerint: „Farhad Moshiri korábban a klub 49,9% -ának tulajdonosa volt, és az eredeti beruházás idején kötött megállapodással összhangban 18,7% -ot vásárolt a Blue Heaven Holdings Ltd-n keresztül, 68,6% -ot adva neki, amely várhatóan legkésőbb 2019. júliusában 77,2% -ra növekszik. ”

Nem nyugtázták a Moshiri által a három részvényesnek fizetett árat vagy azt, hogy milyen arányban adták el részvényeiket ezúttal; 87,5 millió fontot fizetett az eredeti 49,9% -os részesedéséért, és a klub 175 millió fontot értékelte.Abban az időben Kenwright 26% -os részesedésének mintegy felét eladta, körülbelül 22,75 millió fontot fizetve, és 13% -át megtartotta legutóbbi eladásáig. megjegyezte, hogy Moshiri 104 millió fontot kölcsönözött az Evertonnak, miután vásárolt a klubba, adósságainak visszafizetésére és a beruházásokra.Azóta, az Moshiri pénzügyi támogatásával az Everton sokkal erőteljesebben Bet365 költözött a játékosokba, mint amennyire korábban képesek voltak, nettó 68,6 millió fontot fizetett ezen a nyáron, aláírásokkal együtt: 40 millió font az előrejutott Richarlison és 27 millió font a kolumbiai védő, Yerry Mina.

Moshiri megszilárdította az Everton tulajdonjogát, mivel a klub továbbra is terveket folytat és jelentős kölcsönfinanszírozást keres egy Bramley Moore dokk új stadionjához, amely a klub szerint sokkal költségesebb, mint az eredeti 300 millió font becslés. .

Képzett könyvelő Moshiri az USM elnöke, történelmileg Alisher Usmanov üzbég-orosz milliárdos holding- és befektetési társasága, aki a társaság 48% -át birtokolja.Bár az USM most szponzorálja a Finch Farm kiképzőhelyét, mind Moshiri, mind Usmanov mindig egyértelművé tette, hogy az Everton egyedül a Moshiri befektetése. A két partner mindegyike megvásárolta az Arsenal 15% -át, mielőtt Moshiri eladta részesedését Usmanovnak 2016-ban, ezáltal felszabadította őt az Evertonba történő befektetésre. Fiver: iratkozzon fel és kapja meg napi futball e-mailünket.

Amikor Usmanov végre beismerte vereséget. Az Arsenal birtoklása iránti törekvése során, és a múlt hónapban eladta 30% -os részesedését a klub tulajdonosának, az amerikai milliárdnak, Stan Kroenke-nek 550 millió fontért – körülbelül 300 millió font nyereségért -, kezdetben spekulációk merültek fel, hogy Usmanov most befektet az Evertonba. Mindkét férfi szóvivője szerint Usmanov nem tervezi erre.A múlt hónapban Usmanov azt mondta a Bloombergnek, hogy egyelőre nem zárja ki az Evertonba történő befektetést, de kijelentette, hogy „sok javaslatot” kap a klubok számára, hogy fektessenek be, és Bet365 fontolóra veszi azokat, amelyek „jó potenciális hozamot” eredményeznének.

< p> Ha megkérdezték, hogy Usmanov részt vesz-e a legfrissebb részvényvásárlás finanszírozásában, a Moshiri és Usmanovok szóvivője támogatja, hogy továbbra is fennáll az eset, hogy Everton „Farhad Moshiri projektje”.