Mark Chapman: “Alan Shearer családja bántalmazást kap a bűntudat miatt – furcsa”

Meleg délután Manchester déli részén, és Mark Chapman nyugodt hangulatban van. Néhány óra múlva visszatér a BBC Radio 5 Live-ra, bemutatva egy műsorot az Anglia legutóbbi tesztcsökkenéséről, ám most egy családja otthonában található egy bögre kávét, és készen áll egy beszélgetésre. ez már két hónap volt a készítés során.

Június végén léptem kapcsolatba Chapman-nal, hogy segítséget kérjek valami olyasmit, amit akkoriban írtam. Amikor Chapman Chapman volt, mindent megtett, hogy segítséget nyújtson, és beszélgetésünk során kommentárt tett azzal kapcsolatban, hogy Oroszországban tartózkodik a világbajnokság otthoni feladatairól a BBC számára, amely megragadta a figyelmet. „Az ellenőrzés szintje kimerítő.Soha nem ismertem ilyesmit. ”Megállapodtunk arról, hogy hazatérésekor részletesebben Bet365 megbeszéljük, és így töltött kávéval történt, ez történt egy csendes, késő nyári napon. ellen [írja ide a klub nevét] | Marina Hyde Bővebben

“Amint a levegőbe megy, ellenőrzésre készen állsz, és főleg, ha a BBC-nél dolgozol” – mondja Chapman. „Ez rendben van – az embereknek joguk van szólni, mert fizetnek érte.De a világkupán való lefedettség körüli beszélgetés szüntelen volt, és ezt a szociális média okozza. ” amint Chapman hozzáteszi, az újságírók és kommentátorok alig segítnek, amikor összehasonlítják a BBC és az ITV képviselőit. “Ez bizarr” – jegyzi meg, ami mulatságosan kínos pillanathoz vezet, amikor arra emlékeztetem Chapman-ot, hogy a nemrégiben megrendezett versenyen egy cikket írtam, amelyben összehasonlítottam a BBC védjegyeit az ITV-kkel.

Amint a nevetés a konyhaasztal körül meghalt. Világossá teszem, hogy általában csodálom az összes bátorságot, és a rájuk irányuló kritika nagy részét tisztességtelennek tartom.Chapman egyetért és ekkor a 2. nap mérkőzése házigazdája olyan melegségi szintet mutat munkatársaival szemben, amely annyira elbűvölő, mint valódi.

„Nem erről a annak nézőpontja, amit az emberek mondanak rólam; amikor rólam szól, nem tudtam volna kevésbé érdekelni ”- mondja. „Ami történt, hihetetlenül védővé váltam azokkal az emberekkel, akikkel együtt dolgozom.

„ Az a feltételezés, hogy a pundit „lusta” vagy „nem végezte kutatásukat”, nem csak szolgálatot jelent, feltételezi, hogy a gyártó személyzet nem tett erőfeszítéseket annak biztosítására, hogy az ember tudja, mit csinál.Minden adás mögött egy szorgalmas csapat áll, amely túlmutat és túlmegy. ”Facebook Twitter Pinterest Két évtizeddel a BBC-hez való csatlakozás után Mark Chapman a Sports Report hangjává vált, és jó hírnevet szerzett magának, hogy az egyik legfinomabb, sokoldalúbb. Bet365 műsorszolgáltatók az országban. Fénykép: Christopher Thomond / Guardian.

Chapman megmutatja nekem, hogy a BBC világbajnokság-csapata minden tagjának megkaptam a jegyzeteket, mielőtt Oroszországba utaznának.A „Biblia” néven ismert részletes leírást tartalmaz mind a 32 versengő nemzetről, és lenyűgözően átfogó.

„Hét ember állította össze, és valószínűleg egy év telt el nekik” – mondja Chapman. „És többször figyelni fogják a csapatokat.

„ Négy évvel ezelőtt [a BBC műsorvezetője], Dan Walker tweetelt egy képet a brazil világbajnokság Bibliájáról, és valaki azt válaszolta: „Milyen pazarlás? pénzt, miért nem tudná mind elvégezni a saját kutatását? “Nem nyerhetünk.”

Chapman védelme erős, ám azt mondtam neki, hogy egyes dolgok tagadhatatlanul rosszabbak, mint mások, különösképpen az, akinek a nevét egy papírlapra írok, és átadom az asztalon, ez a legrosszabb.

Névre nézi, szünetet tart, és beismeri, hogy nem minden pundits van nagyszerű munkájukban. de ragaszkodik ahhoz, hogy senki ne hagyja azt gondolni, hogy „rettegõ vagy”.Azt is hiszi, hogy eljutott a színpadra, ahol azok, akik futballról beszélnek, több kritikát kapnak, mint azok, akik fociznak. Mondja: „Egyesek szerint túl sokat beszélnek; néhány ember szerint nem beszélnek eléggé. Egyesek szerint túl komolyak; egyesek szerint viccelődnek. Egyesek szerint elfogult; egyesek azt gondolják, hogy nem támogatták eléggé korábbi klubjukat. ”

Akkor miért tartja Chapman a pundit fő feladatait? “Tájékoztatás, szórakozás és véleménynyilvánítás” – válaszolja. „Nem mindig kell nagyvállalati elemzést végezni, vagy ellentmondásosnak kell lenniük – meg kell találni az egyensúlyt. és meglepve, ha egy csapatot nem dicsérnek és nem kritizálnak, és ide tartozik a Manchester City a tavalyi szezonban.Ez igazolja az egyensúlyt, amit a fegyverek biztosítanak. ”A Fiver: iratkozzon fel, és kapja meg a napi futball e-maileket. A BBC garantált hangmá vált mind a Napok mérkőzésén, mind a műsorszolgáltató élő közvetítésén. Még akkor is, ha rendszeres Bet365 kritikát céloz meg, az „egyszemélyes” sújtással a leggyakoribb sértés, amelyet az egykori angliai kapitányra dobtak.

„Alan valószínűleg a kerítésen ült, amikor elindult, de azért volt, mert azt gondolta vezetésbe fog belemenni, tehát nem akart telefonon folytatni, és olyan embereket szaggatni, akikkel valószínűleg együtt dolgozott ”- mondja Chapman. „Bárki, aki kritizálja Alanet, valóban ítéli meg az első néhány évének bűntettében.Nevetséges, ha azt sugalljuk, hogy nem szögezi meg. ”Alan Shearer azt mondja, hogy a Chate of the Day 2 második helyezettje, Mark Chapman azt mondta, hogy a Tottenham játékosai„ nem érdemelnek több pénzt ”, mert“ semmit sem nyertek ”, miután a Spurs védője, Danny Rose megjegyzéseket tett. 2017. augusztusban. Fénykép: BBC Sport

“Mint a legtöbb ügyvéd, Alan is a kritikát veszi lépéseiben, de nehéz lehet. Emlékszem, hogy a múlt szezonban elvégzett néhány elemzést az Arsenal a 2. nap mérkőzésén, és az asztal felépítésének módja van egy polc, ahova a telefonját felteheti. Ahogy a következő játékra mentem, felvette a telefonját onnan, és azt mondta: “Csak megnézem, hogy mekkora visszaélést szenvednek a feleségem és a lányom”, mert rakományt kaptak, miután hetente valamit tett az Arsenalon. előtt. Nagyon furcsa. ”

Jövő nyáron 20 év telik el, amikor Chapman csatlakozott a Rádió 1-hez, mint sportelőadó, és az 5 Live-ba költözött 2010-ben, ahol a 44 éves hármas apja egynek bizonyult. Az ország legszebb műsorszolgáltatói, nyugodt módon és tökéletes hangmagasságú kérdéseket vetve fel a sportágakkal, beleértve a rögbi bajnokságot és a golfot.

„A mikrofon mögött ülve a legtermészetesebb dolog a világon. nekem – mondja Chapman, aki jelenleg is sportigazgatói mesterképzést tanul -, és számomra nincs nagyobb szomorúság, mint szombat délutánokon az 5 Live-en. Tudod, amikor azt mondod, hogy “öt óra van, 5 Live-t hallgatsz, és ez a Sport Jelentés”, kétmillió ember jár, akik mindegyikük visszatér a fociból vagy bármi másból, hallgat.Még mindig kapok libapompákat.

„Nagyon nagy felelősségvállalást érzem minden előadásom után. A Sports Report 70 éves, tehát, Krisztus, vannak nevek, akik előttem voltak, és nem akarom, hogy az a fickó legyen, aki elpusztítja. Szeretném megbizonyosodni arról, hogy ki követi-e valami dolgát. ”

A szakmai felelősségvállalás és a büszkeség Chapman-ból fakad ki, és csak akkor, ha a beszélgetés visszatér a tárgyalásokhoz. „Mint műsorvezető, és biztos vagyok benne, hogy Kelly [Cates], Dave Jones, Pougers [Mark Pougatch]…ugyanazt mondanák, a mi feladatunk az, hogy a lehető legtöbbet hozjuk ki a dolgokból. Ők vezetik a show-t, és valóban azt hiszem, többségük nagyszerű munkát végez. És ha az emberek úgy gondolják, hogy ez nem mindenkire hárul, aki a műsoron dolgozik, különösen a műsorvezető.Állítólag én tudom, mit csinál, és ők a környezetemben vannak. központi védelemben, Michael Duberry mellett. Istennel őszinte, Duberry az egész játék során beszélt velem, hihetetlen volt. A műsorszolgáltatás Michael Duberry-ként nézek magamra. ”Facebook Twitter Pinterest Mark Chapman, a BBC Radio 5 Live közvetítője, a 2017. évi nyílt bajnokság utolsó fordulójában a Carnoustie-nál kommentálva a pályát. Fénykép: David Cannon / Getty Images