Seema Jaswal: „Több nőt látunk a sport médiában, de még hosszú utat kell megtenni”

Jaswal az azt követő évtizedben tévesen bizonyította ezt az állítást. A milliók ismeretes arca, a Premier League Productions világszerte bemutatja az angol legjobb repülést, és sportágak széles választékát fedi le a legfontosabb hazai csatornák között.Idegesítő riporter volt az ITV Oroszországban működő Világkupája csapatában, egy hangütésben a fogadó városok környékén vox-poppingot mutatott, a következő pedig közvetítette az osztály tagjainak beszélgetéseit; A foci középpontjában áll, és tudatában van annak, hogy az ázsiai örökségű nőként a 30-as évek elején egy olyan utat ver be, amely mindig nem volt nyitva az előtte lévők előtt. a világbajnokság legfontosabb beszámolói szerepei Bővebben

„Soha nem hallottam:„ Ó, nő vagy, igazán sportfogadás nehéz lesz neked ”, de azért van, mert a dolgok tovább haladtak” – mondja . Másrészt még hosszú utat kell megtenni.Az oroszországi média területein nyáron körül nem látva sok nőt – olvastam, hogy 14% volt – tehát önmagában csak azt mondja, hogy a dolgoknak meg kell változniuk. De pozitív irányba halad, és az elmúlt pár év nagyon fontos volt. Most a mi felelősségünk, hogy előkészítsük az utat mások számára. ”

Manapság Jaswal a fülhallgatónál hallja a nők hangjait, amikor készül a sugárzásra, és látja a nők arcát a színpad mögött a hangsegéd és a kamera operátor között. Azt mondja, hogy nem mindig volt így, egy olyan karrier során, amelynek profilja hirtelen emelkedett az elmúlt két évben.Kicsit félénk kislány volt a nyugat-londoni felnőttkorban, és még a szociológiai és politikai diplomát a Royal Holloway Egyetemen tanulmányozva is időt vett igénybe egy bizonyos utat követve. A megnövekedett érettség bizalmával az a gondolat jött létre, hogy a televízió, lehetőleg az egész életen át tartó sportszeretetére támaszkodva, nem lehet irreális; a Sky Sports-on történt egy nagy szünet után megszerezte a CBBC Sportsround show-ját. Amikor elmondtam a szomszédamnak, hogy tévében akarok lenni, azt mondta: “Légy, ez nem történik meg olyan emberekkel, mint mi”.

“Úgy gondolom, hogy a sport nagy szerepet játszott abban, sportfogadás hogy magabiztosabbá tegyek”. mondja. „tenisz a vérben” nevelésével nőtt fel, 16 éves korában PTR tanúsítvánnyal rendelkező edzővé vált.Ez azt jelentette, hogy inkább a bíróságon dolgozott, nem pedig egy utcai áruházban A-szintje alatt; orvosai szerint ez is szerepet játszott az életmentésében, amikor felsőfokú végzettsége során bakteriális meningitishez fordult elő.

„Az orvos először azt hitte, hogy megfáztam, aztán a mentősök azt hitték, hogy drogok ”- mondja. Aztán pár napra kómába estem. Sok embernek, aki meningitist szenved át, látássérülés vagy más, az életet megváltoztató probléma merül fel; Teljesen meggondolatlanul jöttem ki, és azt mondták, hogy ha nem az a tény, hogy annyira sportos voltam, akkor talán nem éltem volna túl, mert elég súlyos eset volt. Nagyon szerencsésnek éreztem magam, és ez határozottan erősebbé tette a sport iránti szerelmemet. ”Facebook Twitter Pinterest Seema Jaswal kiterjedt önéletrajzában szerepel a PFA-díjak átadása.Fénykép: John Walton / PA

Darts és snooker voltak a képernyőn megjelenő jövőbeli feladatai között – a The Wright Stuff munkájával együtt -, de a labdarúgás specialitássá vált, miután elfogadta a Star Sports előtti ajánlatot. az Indiai Szuper Liga lefedettsége 2015-ben.Ez azt jelentette, hogy alig több mint egy éven át költözött; az azt követő terv „a világbajnokságra jutás, bármi is történt”, és látszólag sportfogadás most beállított pályájával azt akarja, hogy a fiatalabb emberek tudják, hogy a sodródás érzete nem jelenti a remény végét.

p> “Amikor arra gondolok, aki olyan zavart volt, hogy hova fog menni, és nem tudta, hogy helyesen hoz-e döntéseket, akkor tudom, hogy nagyon sok gyerek és fiatal felnőtt él ugyanazon a dolgon” ő mondja. Néhány beszélgetést folytattam a magabiztosságról, és azokról a dolgokról, amelyeket előadóként tanultam: a bemutatás művészete valami, amire gondolok, mindenkinek valamilyen formában vagy formában szüksége van.Gyakran olyan helyzetben vagyunk, hogy be kell mutatnunk vagy be kell állítanunk magunkat, de ezt soha senki nem tanítja meg Önnek. ”

Ez általában érvényes, és különösen az alulreprezentált közösségek között. Jaswallt saját bevallásával elfojtotta a futball elsőbbsége Indiában töltött ideje alatt – “Azt mondták nekem:” Van munkád a kezedben “, mert mindenki szereti a krikettet, de a fiatalabb generáció teljesen megszállottja” – de ez még nem tükröződik világszerte a pályákon vagy a saját szerepében. Összefoglaló: Iratkozzon fel a szerkesztők heti körbeszámolójára.

„Ismét szükség van példaképekre” – mondja. . Jó lenne, ha többet látnánk a médiában is, de ugyanaz, mint a nemekkel: csak több ember igényel átmenni és ösztönözni másokat, és nagyon sok ember keményen dolgozik ennek érdekében. ”

Rámutat a Premier League Productions kollégájának, Manish Bhasin példájára, és ellenőrzi azon nők listáját, akik lassan, de biztosan segítenek a sport-sugárzó inga elforgatásában – Jacqui Oatley, Eni Aluko, Alex Scott, Gabby Logan, Natalie Sawyer, Kelly Cates és Caroline Barker, többek között.Mind kiemelkedő szakemberek, és Jaswal azt mondja, hogy mindenekelőtt a fontos.

„Azt szeretném gondolni, hogy a most figyelő fiatalok azt gondolják, hogy teljesen normális, ha különböző háttérrel rendelkező embereket látnak telly – gondolkodni: „Lehetek magam és még mindig csinálok.” De az is fontos, hogy függetlenül attól, ki vagy vagy, sportfogadás 1xBet honnan származik, ha nem tudja, miről beszél, és nem vagy hiteles egyébként nem fogsz odaérni. Ezt az üzenetet küldtem a rám figyelő generációnak. ”