A Szpari edzője, Priske kiegyenlítettnek látja a vb-döntőt, Messi megérdemli a győzelmet

A dán Sparta edzője, Brian Priske már nagyon várja a vasárnapi Argentína-Franciaország világbajnoki döntőt. A két csapat esélyeit kiegyenlítettnek tartja. Úgy véli azonban, hogy az argentinok sztárcsatára, Lionel Messi megérdemli a bajnoki címet. Szerinte a katari torna edzői szempontból is érdekes szempontokat hozott.

Argentína vagy a címvédő Franciaország uralja a világbajnokságot, története során harmadszor. “Már nagyon várom a döntőt. Szerintem 50-50. Bizonyos szempontból Messi megérdemli, hogy megnyerje a világbajnokságot. Mindkét csapat számára kemény 90 perc lesz. Aki jobban védekezik, az támadásban is ki fogja dolgozni a lehetőségeket” – mondta Priske a Zilina elleni 3-1-es győzelem után a Strahovban rendezett felkészülési mérkőzésen a riportereknek.

Elmondta, hogy a torna az edzői szakmából is érdekes felismeréseket hozott. “Határozottan. Ha a bajnokságot összességében nézzük, akkor egy olyan mintát látunk, amelyben a csapatok nagyon jól és kompaktan védekeznek. Nekem úgy tűnik, hogy sok gól ellentámadásokból születik. Több szabad tér jön létre” – mondta a 45 éves horsens-i születésű férfi. “Nézd meg Franciaországot. Néha az ellenfélre hagyják a kezdeményezést. Ez egy kicsit meglep engem” – mondta a korábbi Midtjylland- vagy Antwerpen-edző.

A Szpartakkal, amellyel az őszi szezon 16 fordulója után a harmadik helyen áll a bajnokságban, lassan befejezi a téli felkészülés első részét. Ő is élvezi a karácsonyi hangulatot. “Kicsit felfedeztem a várost, és azt a részt is, ahol lakom. Vinohradyban gyönyörű piacok vannak. Jelenleg nagyszerű, tél van. Remélem, holnap szabadnapunk lesz, hogy többet sétálhassak és magamba szívhassam a hangulatot” – mondta Priske.

A letenyei játékosok szerdán fejezik be a felkészülést, és január 3-án kezdik meg a második részt. Priske a szabadnapot hazájában tölti. “Remélem, a családom otthon vár rám. Jövő héten hazamegyek. A családommal fogom tölteni az időt, és élvezni fogom” – jegyezte meg a korábbi Genk-, Portsmouth- és dán válogatott játékos.