Christian Pulisic igazolni kezdi jelenlétét Chelsea mezben

Berhalter tudta, hogy nem valószínű, hogy az 58 millió fontos támadó szerdán indul az Ajax ellen. Pulisic nehezen tudott betörni Frank Lampard kezdőcsapatába, a 21 éves játékos pedig elsöprőnek tűnt azóta, hogy tavaly nyáron csatlakozott a Chelsea-hez a Borussia Dortmundtól.Óriási a nyomás annak bemutatására, hogy az amerikai futballisták képesek a legfelsõbb sikerek elérésére, és Lampard ellenállt a Pulisic könyörtelen káprázatának, amely nem demonstratív karakter, amelyet nagyobb haraggal terheltek meg, mint nemzetének történelmében.

“Christiannal folytatott egyik beszélgetésem az volt, hogy azt mondjam, meg tudom érteni, mit élsz át, de még soha nem voltam olyan közel ahhoz, amit valójában átélsz.” „Ez soha nem látott terület egy amerikai játékos számára.” Hudson-Odoi azonnali hatása Pulisicot a hidegbe hagyja a Chelsea-nél | Jacob Steinberg További információ

Berhalter, akinek Pulisicra van szüksége, hogy vezesse az USA 2022-es világbajnokságra való kvalifikációját, azt a benyomást akarta kijavítani, hogy a Chelsea csapatának legcsendesebb játékosától hiányzik a személyiség a legmagasabb szinten való boldoguláshoz. “Intenzív, és néhány ember téved, hogy csendben van, mert félénk” – mondta. – De van ilyen intenzitása, amelyet szeretsz látni.Majdnem olyan, mint egy éles figyelem, hogy amikor a pályán van, ott van ez az élesség, amelyet értékelni tudsz. ”

Voltak osztályvillanások, amikor Pulisic lejött a padról, hogy segítsen a Chelsea-nek legyőzni a Newcastle-t az elmúlt hétvégén. – Látta a tempó változását, hogy a dolgok történjenek – mondta Berhalter. „Csak alkalmazkodni. A német játék és az angol játék teljesen más. ”

Pulisic átigazolási tilalom alatt működött a Chelsea-vel, megakadályozva őket abban, hogy toborozzanak, miután eladták Eden Hazardot a Real Madridnak. Berhalter mégis úgy érzi, hogy manapság több türelem van a Stamford Bridge-nél.Nem látja, hogy Pulisic lesz a következő Mohamed Salah vagy Kevin De Bruyne, akik mindketten másutt virágoztak, miután több lehetőséget keresve elhagyták a Chelsea-t.

“Ez egy másik modell” – mondta Berhalter. „Nem hiszem, hogy a Chelsea egy ideje hasonlót tett volna. Örömmel látogattam a Chelsea-be, amikor [José] Mourinho ott volt, és csodálatos volt csak látni a keretet: minden játékos, aki 28-tól 28-ig teljes válogatott volt. Most ez a fiatalabb tehetség, és szerintem ápolóbb környezet. ” Facebook Twitter Pinterest Gregg Berhalter, az Egyesült Államok edzője szorosan figyel Pulisicra.Fotó: Julio Cortez / AP

Lampard megpróbálta megvédeni Pulisicot, az amerikai futball történetének legdrágább játékost. “Ez az ő módja annak, hogy elmondja, amit mondani akarok: a külső dolgok nem valóságosak” – mondta Berhalter. “Amikor elemzi az átigazolási díjat, amikor azt elemzi, hogy kit cserél, amikor azt elemzi, hogy ő az egyetlen srác, akit vásároltak – ez nem valós.

” Mi az igazi, hogy ez a gyerek a Premier League-ben próbál hogy a nevét. Csak ez számít. Frank tudja, hogy ezek a dolgok nem felelnek meg az elvárásoknak; létrejött elbeszélés. ”

A Pulisicra fordított figyelem gyakran nevetségesnek tűnik. Nehéz dolga volt a nemzetközi szünetben, de Berhalter ragaszkodik ahhoz, hogy Pulisic az időjárás alatt volt az USA Kanada 2–0-s veresége alatt.A játék után a közösségi média klipjeiben megjelent Pulisic sírása, miután kicserélték. “Nem tudom elképzelni, hogy sírt” – mondta Berhalter. „El tudom képzelni, hogy frusztráció volt.”

Miután a vita lezajlott, Berhalter az Ajax edzőterére tartott, hogy megnézze, holnap 19 éven aluli meccsen a holland fél a Chelsea-vel néz szembe. Aztán a Johan Cruyff Arénába került. Valóban, Pulisic a kispadon volt.

Eljön azonban az ideje. Pulisic váltotta Williant a második félidőben, és nagy hatással volt a baloldalra, Michy Batshuayit állítva fel a győztes megszerzésére, amellyel a Chelsea a H csoport élére került. “A menedzser azt mondta nekem:” Menj be, hatj be, változtass, – mondta Pulisic. „Folytatom a harcot, mert itt akarok lenni.”

Nehéz volt.Pulisic még a kispadot sem tette meg, amikor a Chelsea ebben a hónapban nyert Lille-ben, és augusztus 31. óta az egyetlen rajtja a múlt hónapban a Grimsby felett aratott győzelmet jelentette a Carabao Kupában. Lampard elégedetlen volt Pulisic azon az éjszakai teljesítményével.

Azóta vannak ígéretes jelek. Pulisic megalkotta Batshuayi gólját a Southampton elleni győzelemben, és miután lenyűgözte a Newcastle és az Ajax ellen, van esélye elindulni, amikor a Chelsea szombaton ellátogat a Burnley-be.

„Lille ellen arról beszéltünk, hogy Christian nem szerepel osztag – mondta César Azpilicueta, a Chelsea kapitánya. – Korrekt játék Christiannak, hogy keményen dolgozik. Amikor bekerült az elmúlt két meccsbe, jelentős hatást gyakorolt. Múlt szombaton majdnem gólpasszt adott, de emberekre futott, esélyeket teremtett, és ma este megkapta a gólpasszt.Nagyon örülök Christiannak, mert ez egy jó pillanat számára. ”

Ez egy jó pillanat volt a US Soccer képviselőinek Amszterdamban is. A játék után örültek. Pulisic megbizonyosodott arról, hogy Berhalter útja megéri-e.