„Köszönj és tisztítsd meg az asztalt”: Lovren elárulja, hogyan változtatta meg Klopp a Liverpoolt

A munkatárs üdvözlése és a vacsora elől való kitakarítás nem feltétlenül jelent ötletet arról, hogyan lehet átalakítani egy futballklubot, de Dejan Lovren úgy véli, hogy Jürgen Klopp két utasítása megváltoztatta Liverpoolt azáltal, hogy nagyobb tiszteletet váltott ki az öltözőben.

A Liverpool vasárnap a Tottenham csapatát fogadja veretlenül a Premier League vezetőjeként és a regnáló Európa-bajnokként. Nagyon messze van Klopp első menedzseri játékától alig több mint négy évvel ezelőtt, amikor gól nélküli döntetlent ért el a 10. helyen álló csapattal a White Hart Lane-nél.Lovren egyike azon kevés túlélőnek a Brendan Rodgers-korszakban Liverpoolban, bár Martin Skrtel és Mamadou Sakho voltak a központi védekező párosok aznap a Spursnél, és elismeri azokat a kis változásokat, amelyeket Klopp érkezéskor tett, mivel megalapozzák a klub monumentális felépülését. . ‘Támadó’ Divock Origi szalaghirdetés is látható a Bajnokok Ligája döntőjén. További információ

„Már négy éve? Öregszem – mondta a 30 éves. „Akkor kezdtünk hinni, amikor ő [Klopp] azt mondta:„ A kételkedőktől a hívőkig. ”Megváltoztatta a dolgokat a klubban, az apró Bet365 részletektől, például a jó reggeltől kezdve mindenkiig, az asztal takarításáig. Úgy gondolom, hogy ezeknek a részeknek egy része hiányzik egyes klubokból.

„Úgy gondolom, hogy az életkoromban nevelkedtek, hogy amikor meglát egy idősebb embert, akkor azt mondja:„ Jó reggelt ”. tisztelet.Ha ez a pályán kívül van, akkor a pályán is érezni fogja. Ez egyszerű dolog. Ez az ételről is szól. Olyan embereket hozott be, akik a legjobbak ezekben a pozíciókban [Mona Nemmer, a táplálkozásért felelős vezető 2016 júliusában a Bayern Münchenből], és tudja, mit csinál. ”

Lovren a Liverpool folyamatos fejlődését a Klopp a karakter erejéig, és amint a Spurs a tavalyi Bajnokok Ligája döntőjének elvesztése óta megmutatta, szerinte nehezebb a játék élén maradni, mint odaérni.

Hozzátette: gyorsan változik. Három-négy évvel ezelőtt nem volt a legjobb indulásunk. A fejlődéssel, a meggyőződéssel és a csapat munkájával bármit elérhet. Ezt Klopp elmondta nekünk. A legnehezebb az, amikor a csúcson vagy, hogy a csúcson maradj.Ha néha elejtesz, akkor a belső erő megmutatásáról van szó, a csapat jellegéről szól, hogy visszaugrasz.

„Azt hiszem, megismertük az előző évek összes hibáját. Azt hiszem, jó úton járunk. Azt mondta nekünk, hogy kivételes, hogy elvesztettük a Real Madrid elleni döntőt, és idén eljöttünk és megnyertük; ez sokat elárul a csapatról. ”

A horvát védő a szezonban csak a harmadik idényt kezdte a Liverpool színeiben a Bajnokok Ligája szerdai győzelmén, Genknél. Elismerte, hogy a csoportkör első kétéves első győzelme elengedhetetlen volt, figyelembe véve a Napoli és a Red Bull Salzburg által az E. csoport fenyegetéseit. A Fiver: iratkozzon fel és kapja meg a napi futball e-mailt.

“Ha visszatekintünk, nem vagyunk a Bajnokok Ligája legjobb vendégcsapata” – mondta Lovren. „Nem szeretek ilyet mondani, de ez a valóság.Szükségünk volt erre a Bet 365 győzelemre, különösen azért, mert jelenleg meglehetősen szoros a csoportban, és még mindig idegenben kell játszanunk a Salzburggal. Ez továbbra is nehéz lesz, de őrizzük meg ezt a minőséget. ”

Lovren is úgy véli, hogy Alex Oxlade-Chamberlain két gólja a 4–1-es győzelem során táplálja a középpályás magabiztosságát a sérülésekkel teli nehéz időszak után: nagyon örülök, hogy Ox két gólt lőtt, még akkor is, ha azt mondtam neki, hogy a másodiknak szerencséje van…ezt nem fogadta el. Nagy a bizalma és összességében szüksége volt erre, miután nem volt annyi perce ebben a szezonban és a sérülés az előző szezonban. Nagyon jó, hogy visszajött. ”