Véget ért a Szpartak első felkészülése, 3:1-re verték a Žilinát

A Szpartak játékosai a téli felkészülés első mérkőzésén 3:1-re verték a Žilinát. A prágaiak minden góljukat az első félidőben szerezték, a szlovák Lukáš Haraslín kétszer is betalált.

A spártaiak kiválóan kezdtek. A Haraslín már az első percben megbüntette a Žilina hibáját, majd nyolc perccel később Wiesner passza után a második gólt is rátette. A nyitó félidő végén Jankto 3:0-ra növelte az eredményt. Nem sokkal a térfélcsere után Kopásek csökkentette a hátrányt.

“Jó mérkőzés volt. Különösen fontos volt számunkra, hogy a karácsonyi szünet előtt a játékosok megtapasztalják a meccsterhelést. Már 16 napja edzünk, fizikai teszteket végeztünk, és itt (Strahovban) a műfüves pályán is edzettünk. Jó volt újra látni a fiúkat játszani. Elégedett vagyok a fiúk teljesítményével és elkötelezettségével, valamint azzal, hogy lőttünk néhány szép gólt” – mondta Brian Priske dán edző a riportereknek.

Tetszik neki a december 1-jén kezdődött felkészülés eddigi előrehaladása. “Nagyon elégedett vagyok a játékosok hozzáállásával. Sajnos betegség sújtott bennünket, ami miatt több játékos is kiesett a játékból, például Casper (Höjer), Magi (Mejdra), Kuchta és valószínűleg még néhányan. Remélhetőleg a következő két hétben felépülnek” – mondta a 45 éves horsensi születésű játékos.

A következő felkészülési mérkőzést kedden játsszák védencei a másodosztályú Varnsdorf ellen. Egy nappal később befejezik a téli felkészülés első részét. Január 3-án ismét találkoznak. Ezt követően a spanyolországi Marbellában edzőtáboroznak, ahol további felkészülési mérkőzéseket játszanak. A tavaszi bajnoki rajt előtti főpróbára január 21-én kerül sor Letnán a másodosztályú Nürnberg ellen.

Priske nem zárta ki a csapat esetleges megerősítését. “Valószínűleg igen. Nem tudom, hogy van-e (bármilyen felvásárlás) folyamatban. Folyamatosan felderítjük és felkészítjük a csapatot. Normális, hogy öt-hat hónap együttlét után értékeljük a csapat állapotát. Megvárjuk, mi történik karácsony után” – nyilatkozta a korábbi Midtjylland- és Antwerpen-edző.