Franciaország Olivier Giroudhoz fordul, hogy Peru ellen induljon

Figyelembe véve, hogy a világkupán az arisztokrácia hányának nem sikerült megnyernie Oroszországban megnyitó játékát, a francia tábor kollektív szemöldökét emelt a negatívumról, amely az Ausztrália ellen összegyűjtött három pont körül kavarodott.

A kérdések vastagok, gyorsak és kritikusak voltak. Miért nem tudtak volna több esélyt teremteni? A taktika hibás? Ha el kell hagyni az első három részt? Mi van Paul Pogbaval? (Mindig van valami Paul Pogbáról.) Raphaël Varane egy pillanatra felszólalt, amikor a sajtó előtt felállt a franciaországi alaptáborban, Isztrában, Moszkva közelében, hogy kérdezzen valamit az inkvizátoroktól. “Ha kicsit pozitívabbak lennének, az remek lenne” – mondta .Cristiano Ronaldo ismét arra készül, hogy Portugália küldje el Marokkót. Bővebben

A helyzet az, hogy a pozitívabb pontosan az, amit a nyilvánosság vágyak Franciaországból.Egy olyan országnak, amelynek ambíciói vannak arra, hogy jól teljesítsen ebben a világkupában, és megpróbáljon tovább menni a negyedik döntőn, Brazíliában négy évvel ezelőtt, a megnyitó játék mintája aggodalomra ad okot. A csapat nem működött jól. Az izgalom száma alacsony volt. Egy új, háromdimenziós támadást, amely elvileg áldásos volt, enyhítette a gyakorlat.

Azóta a Didier Deschamps nyomást gyakorolt ​​arra, hogy hagyja abba, és minden jel arra utal, hogy hamarosan eldobja izgalmas nagy ötletét. ki az ablakon. A forradalom úgy tűnik, hogy egy játékot tartott. Mivel Peru szerepelt a második mérkőzés napirendjén, Deschamps visszatért az asztalhoz. “A cél az, hogy mindenkit a legjobb helyzetbe hozzanak, de meg kell egyensúlyt elérni” – mondta a menedzser.

Enter Olivier Giroud. Franciaország következő trükkje egy régimódi fókuszpont visszahozatala.A felrázás részben magukról és részben Peru tulajdonságaiknak való óvatosságáról szól. Ideje felállítani a játékot. Deschamps elismerte, hogy Franciaországban utoljára nem volt elegendő energiája.Olivier GiroudOlivier Giroud

“N’Golo Kanté azt mondta nekem, hogy az első játékban lélegzetet küzd, mozogni küzd, és akkor megértettem, mi folyik itt. a többi játékossal. Ha tőle érkezik, ez egy olyan játékos, aki nagyon szereti futni. Tehát hiányzott a támadás dinamizmusa, de reméljük, hogy ezzel foglalkozunk.

Giroudnak, vagy sem Giroudnak? Ez az a kérdés, amelyet megrontott, és a Chelsea előre fog menni, és ezt Antoine Griezmann és Kylian Mbappé ékszerek támogatják, a megbízhatóbb Blaise Matuidi pedig támogatást nyújt.A cél egy kissé támadóbb struktúra létrehozása.

A Giroud praktikus metafora a Deschampshez kapcsolódó gyakorlati stílus számára. De még ha Giroud karakterisztikája nem is annyira elbűvölő, mint a bájosabb lehetőségek némelyike, a 31 éves fiatalabb franciaországi célozási rekordja meghaladja hírnevét. A minden idők listáján a negyedik, Thierry Henry, Michel Platini és David Trezeguet mögött. Ugyanannyi gólt szerez, mint Zinedine Zidane (sokkal kevesebb megjelenésben). Gólokonkénti aránya megegyezik Henryéval. “Ha nincs ott, akkor tisztában vagyunk azzal, hogy mennyire hasznos lehet.” – mondta Deschamps.

A támadásra való természetes összpontosítás hasznosnak bizonyul néhány olyan csapat számára, akik a világkupát a fel.Az orosz Artem Dzyuba, a portugál Cristiano Ronaldo és az angliai Harry Kane ebben a zárójelben van. Luis Suárez Uruguay-t küldi Szaúd-Arábia elleni győzelmével tovább. Perui Paolo Guerrero vállán.Várhatóan visszatér a kiindulási összetételbe, és ezen a világkupán való megjelenése valamivel szemben köszönhető a C csoportban lévő ellenkező csapatok kapitányának, akik levelet írtak alá támogatására, miközben a pozitív kábítószer-teszt után harcoltak a tilalommal. „Az a képesség, hogy világbajnokságon játszhassunk, egyedülálló, ez egyedülálló a játékos karrierjében, és ez a helyzet Guerrero esetében” – mondta a francia kapitány, Hugo Lloris. “Csak egy másik szereplővel való szolidaritás volt a cselekedete.”

Peru rekordja készen áll annak ellenére, hogy szokatlan helyzete miatt későn csatlakozik a csapathoz. „A Guerrero teljesen alkalmas; őt semmilyen módon nem korlátozzák “- mondta Ricardo Gareca.

A perui menedzser bullish hangulatban van.Csapata izgalommal kezdett, de Dánia vereségével kezdett, amely késői élre helyezi a csoport helyzetét.

„Megyünk, hogy megpróbáljuk megnyerni a játékot” – mondta Gareca. „Megszoktuk, hogy alulkutya vagyunk, éljünk a szélén. És van egy játék szerencse eleme. Úgy gondolom, hogy legyőzhetünk bárkit, megvan a szerszámok a nyeréshez, és tudjuk, hogyan kell viselkedni ebben a szélsőséges helyzetben. ”